Gå til sidens hovedinnhold

Sæternes på verstingliste

Blant de ti dårligste i historien.

Bengt Sæternes stemples som en av de ti dårligste utlendingene i den danske superligaen gjennom tidene. Der har han selskap av ytterligere én nordmann.

Det er den danske storavisen Ekstra Bladet som har kåret de ti beste og ti verste utlendingene i den danske superligaen. «Ekstra Bladet har satt navn på de ti største skuffelsene. De utenlandske spillerne som ble fulgt med store forventninger, men som endte med å få fansen til å rive seg i håret», skriver avisen om sin kåring.

Selskap av Gill
Den omtalte lista inneholder to norske navn. Bengt Sæternes har fått plass nummer seks. Rogalendingen får ikke mye skryt for perioden han var i Odense i sesongen 2007/08.

«Den tredobbelte toppscoreren fra Tippeligaen nettet bare én gang på 11 kamper», fastslår avisen i sin omtale.

Nordmann nummer to på den samme lista er Thomas Gill. Den tidligere norske landslagskeeperen ble nylig omtalt som «FC Københavns verste kjøp» av klubbformann Flemming Østergaard, og får ikke mye hyggeligere omtale av Ekstra Bladet.

«Ankom uten hode – og hender. Fem kamper ble det til», lyder beskrivelsen.

Klubbnomade
Klubbnomaden Gill kom til FC København fra tyske Duisburg i 1999. Han har i tillegg spilt for blant andre Vålerenga, Start, Brann, Vejle, Aalborg, Sturm Graz, Fredrikstad, Frederikshavn og B-laget til Norwich. I tillegg fikk han fem landskamper på 90-tallet.

På Ekstra Bladets verstingliste dukker det også opp et annet velkjent navn for norske fotballkjennere. Tidligere Rosenborg-spiller Janne Saarinen er navn nummer ti – plassen bak Gill.

«Han var nettopp kåret til Bundesligaens dårligste, og holdt samme nivå i Danmark», skriver avisen om finnen.

Lista toppes for øvrig av nederlandske Clemens Zwijnenberg, som ble kalt et scoop da han ble hentet til Aalborg fra Feyenoord for seks millioner danske kroner i 1998. Karrieren endte ifølge avisen med «kullseiling» og ett selvmål på ni kamper.

Eggen nummer åtte
På topp 10-lista over Superligaens beste utlendinger gjennom tidene, er også Norge godt representert. Hele tre norske spillere har fått plass.

Ikke overraskende har Ståle Solbakken en høy stjerne. FC København-treneren er på plass nummer fire.

«Mestermanageren førte Aalborg til gull og hadde en solid aksje i FCKs gull i 2001, selv om han i mars måtte gi seg på grunn av hjertestans. En naturlig leder og intelligent midtbanegeneral», beskriver Ekstra Bladet.

Tre plasser lenger ned finner vi Brede Hangeland, som ble hentet til København av nettopp Solbakken. Nå har ferden som kjent gått videre til engelske Fulham, der rogalendingen også gjør stor suksess. Han får følgende attest: «Raget høyt i mer enn én forstand. Forsvarsklippe med klokskap».

Åttendeplassen på lista er tildelt Dan Eggen. Han spilte sju sesonger i Danmark fra 1990 til 1997 – for henholdsvis Frem og Brøndby.

«Luftens konge. Bronse med Frem, to gull med Brøndby», skriver avisen.

Zuma på topp
Listen toppes av FC København-spiller Sibusiso Zuma. Sørafrikaneren, som omtales som en publikumsyndling av de sjeldne, ble solgt til Arminia Bielefeld i 2005.

Videre nedover lista følger Mohamed Zidan, Johan Elmander, Solbakken, Tobias Linderoth, Uche Okechukwu, Hangeland, Eggen, Dijby Fall og Mwape Miti.

(ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken