Satte Vaart på Tottenham

Foto: REUTERS/Paul Hackett

Harry Redknapp hyller Rafael van der Vaart etter snuoperasjonen mot Aston Villa.

02.10.10 20:35

TOTTENHAM - ASTON VILLA 2-1: - Han er i slaget om dagen og gjør det strålende. Han vil alltid ha ballen og er alltid på jakt etter scoringer, sier Redknapp ifølge nyhetsbyrået PA.

Van der Vaart ble ansett som et kupp da Tottenham hentet ham fra Real Madrid i sommer, og denne uken har den offensive midtbanespilleren virkelig spilt hovedrollen for Tottenham.

I midtukekampen mot Twente i Champions League handlet det om van der Vaart på godt og vondt med straffebom, scoring og rødt kort. Mot Aston Villa lørdag var det derimot bare snakk om jubel for den offensive midtbanespilleren. Med to flotte scoringer sikret van der Vaart seg matchvinnerstatus, og i tillegg sørget han for en viktig Tottenham-seier mot en tøff rival.

Carew byttet inn
Lenge så det ut som om Tottenham skulle få det vanskelig med å ta tre poeng på White Hart Lane. Aston Villa åpnet friskest og fikk et fortjent ledermål etter 16 minutter. Emile Heskey slo inn fra kanten og foran mål kriget unggutten Marc Albrighton inn 1-0 for gjestene fra Birmingham.

Etter dette hadde både Tottenham og Aston Villa sine muligheter. John Carew kom inn for Heskey etter en drøy halvtime, og kort tid etterpå fikk nordmannen muligheten i god posisjon. Dessverre for Carew og Villa gikk ballen langt utenfor mål.

- Kroppen føltes overraskende bra. Jeg har blitt satt litt tilbake av skader, men jeg må bare bruke tiden til å komme tilbake i form, sa Carew til TV2 etter kampen.

Det måtte luftstyrke til for at Tottenham skulle score på hjemmebane. På overtid i 1. omgang raget først Peter Crouch høyest på et innlegg, før van der Vaart ekspederte ballen videre inn i nettmaskene - også det med et flott hodestøt.

Tilretteleggeren Crouch
Begge lag skapte også store muligheter etter pause. Blant annet kunne John Carew sendt sitt lag foran midtveis i omgangen, men han klarte ikke å få en tå på innlegget fra Ashley Young.

I stedet var det Tottenham som satte inn den avgjørende scoringen. Kvarteret gjensto da Crouch igjen vant en hodeduell inne i Villas 16-meter. Nedfallsfrukten tok selvfølgelig van der Vaart seg av. På vakkert vis dro nederlenderen først av Villa-stopper James Collins, før han banket ballen i nettmaskene. Dermed satte han punktum for en svært begivenhetsrik uke.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.