*Nettavisen* Sport.

Saudi-arabisk prins vil gi voldtektsdømt fotballspiller millionkontrakt

RETURNERER FRA FENGSEL: Ched Evans får en ny sjanse i Sheffield United etter at han har sonet halvparten av sin fem år lange voldtektsdom. Foto: Mike Egerton (Pa Photos / NTB scanpix)

Får ny mulighet etter flere år i fengsel.

25.05.14 13:32

Over to år er gått siden walisiske Ched Evans ble dømt for å ha voldtatt en 19 år gammel jente på et hotell i den nordlige Wales.

Juryen festet ikke lit til Evans' påstand om at sexen var frivillig, og dømte den daværende Sheffield United-spissen til fem års fengsel.

Kommende oktober har den tidligere Manchester City-spilleren sonet havlparten av dommen, som gjør at han kan søke om å gjøre rsten av straffen betinget.

Sheffield Uniteds saudi-arabiske eier, prins Abdullah bin Mossad bin Abdulaziz Al Saud, vil at laget skal sikre opprykk fra League One neste sesong, og ser på måljeger Evans som en viktig mann i så måte dersom formen er god nok.

Evens skal ha trent hardt under fengselsoppholdet, og får sjansen til å vise seg fram når han får en dags permisjon i juli.

Imponerer han nok der vil han bli tilbudt en treårskontrakt verdt 30 millioner kroner når han slippes ut i oktober.

En kilde tett på eier Al Saud bekrefter ifølge Mirror at de planlegger å hente tilbake Evans.

- Ettersom Ched tidligere har vært klubbens toppscorer, har prinsen gitt tillatelse til å hente ham tilbake.

- Ched vil først signere en tremåneders intensjonsavtale i juli, og vil slutte seg til resten av laget når han slipper ut av fengsel. Så lenge han er i form, vil han bli tilbudt en avtale verdt 180.000 kroner i uka, sier kilden.

Supportertalsmann Pete Whitney tror Evans vil få en god mottakelse, til tross for historien.

- Jeg er sikker på at fansen kommer til å ønske ham velkommen, men selvfølgelig kan det hende at det finnes noen som har problemer med dette. Ched kommer uansett tilbake, og han har sine beste år foran seg, forteller Whitney.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag