RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Getty Images

Savner dere Robin van Persie, Arsenal?

Sist oppdatert:
- Vi trengte en kreativ spiller til.

ARSENAL - SUNDERLAND 0-0: Arsenal maktet ikke å vinne i sin første kamp uten toppscoreren.

Når det har blitt snakket om Arsenal de siste ukene, har som regel Robin van Persies navn dukket opp. Dette var kampen hvor The Gunners skulle vise at laget klarer seg fint uten fjorårets toppscorer i den engelske toppserien. Å møte Sunderland på hjemmebane skulle være ensbetydende med tre poeng.

I van Persies fravær var det to nyervervelser som skulle vise seg fram for Arsene Wengers menn. Lukas Podolski var blitt hentet fra FC Køln, mens Santi Cazorla skulle herje midtbanen slik han gjorde det i Malaga. Spesielt sistnevnte kan vise seg å bli en viktig brikke for årets Arsenal-lag. Det holdt bare ikke helt i hans første seriekamp for sin nye klubb.

Fornøyd med Cazorla - misfornøyd med mye annet
Arsene Wenger var selvfølgelig ikke fornøyd med å ikke score mot Sunderland på hjemmebane. Franskmannen måtte likevel se seg fornøyd med Santi Cazorla.

- Santi Cazorla spilte veldig bra. Og han kom for bare en uke siden, forteller Arsenal-sjefen til BBC etter kampslutt.

Der Cazorla fikk skryt, var ikke den sindige manageren like fornøyd med alt annet.

- Noen spillere byttet posisjoner, og noen var ikke helt klare for kamp. Det fungerte ikke å spille med tre spisser. Vi hadde ikke noe rom, og pasningsspillet gikk ikke fort nok.

- Kanskje vi trengte en kreativ spiller til, avslutter Arsene Wenger.

LES ALT OM PREMIER LEAGUE-RUNDEN HER.

Frisk start
Starten på kampen tydet på at både Arsenal- og Sunderland-spillerne gledet seg like mye til Premier League-start som fotballsupportere rundt om i verden. I løpet av de fem første minuttene hadde vi allerede fått to store sjanser.

Først ble Sunderlands James McClean spilt fram, men maktet ikke å overliste Arsenals sistesjanse Wojciech Szczesny. Kun få sekunder etterpå var det nyervervelsen Santi Cazorla som ville vise seg fram. Fra 20 meter smalt spanjolen til, men Simon Mignolet maktet å redde Sunderland fra katastrofeåpning på årets Premier League.

Åpningen av førsteomgang handlet først og fremst om Arsenal, mye på grunn av allerede nevnte Cazorla. Etter 19 minutter var midtbanespilleren igjen farlig frempå, men avslutningen strøk stangen. Kun få minutter senere var det en annen investering som viste seg fram. Etter trangt spill på høyrekanten var Podolski nære å gi Arsenal ledelsen. Ståle Solbakkens gamle elev maktet likevel ikke å få ballen over krittlinjen mellom stengene.

Da Abou Diabys avslutning fra litt utenfor 16-meteren også ble stoppet, var det nok flere enn to Arsenal-supportere som savnet Robin van Persies målteft.

Ti skudd og spillemessig overtak hadde enda ikke gitt uttelling for Arsenal.

Maktet ikke score
Andreomgang lignet på den første. Arsenal hadde ballen, men uten å få uttelling.

Da en annen debutant, Olivier Giroud misset alene mot keeper etter 80 minutter var saken klar.

Arsenal og Sunderland tok begge med seg ett poeng fra åpningshelgen. Savnet av Robin van Persie merkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere