*Nettavisen* Sport.

Scheie: - Kan få sin cuprevansj

REVANSJ: Sarpsborg kan få sin revansj mot Rosenborg. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

For 51 år siden snøyt Rosenborg sarpingene for cupgull.

22.11.15 11:04

Søndag møtes Rosenborg og Sarpsborg 08 til cupfinale på Ullevaal Stadion. Nettavisen har snakket med «cup-guru» Arne Scheie i forkant av kampen.

Scheie tror Rosenborg vinner, men utelukker ikke at også Sarpsborg kan overraske. Raskt går tankene nemlig tilbake til 1964. Rosenborg møter Sarpsborg i cupfinalen, og resultatet er overraskende.

- La meg ta deg litt tilbake i tid. Sarpsborg, den gang Fotball og ikke 08, og Rosenborg møttes i cupfinalen i 1964. Den gang var Sarpsborg skyhøye favoritter. Laget hadde kommet på tredjeplass i ligaen, mens Rosenborg bare var et ordinært 2. divisjonslag. Og Rosenborg vant den kampen. Så her er alt mulig, sier Scheie til Nettavisen.

- Så nå skal Sarpsborg få sin revansj?

- Nå tror jeg ikke spillerne utpå banen tenker på det, men mellom de to byene, kan man vel si at Sarpsborg endelig kan få sin revansj, selv om det er 51 år siden.

Følg kampen live her.

- Nesten verdensklasse
Scheie er dog ikke i tvil om hvilket lag som er favoritt, søndag. Rosenborg har gjort en eksepsjonell sesong, og vant ligaen suverent. Vinner de cupen også, blir det virkelig jubel i Trondheim.

- Rosenborg er store favoritter – ingen tvil om det. Men Rosenborg har vært store favoritter før også, og tapt, så det er absolutt muligheter for Sarpsborg her også. Cup er cup, som man sier, forklarer Scheie.

Kommentatoren mener at det er offensivt Rosenborg har sin aller største styrke.

Klikk på bildet for å forstørre.

LEGENDE: Arne Scheie er en legende i journalist-miljøet. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

- Rosenborg er veldig gode fra midtbanen og frem. Der er de vel nesten verdensklasse, som man sier på godt norsk. Midtbanetrioen er fremragende, og også de framme er utrolig bra, mener det levende leksikonet.

Også det at Ullevaal-matta er i god forfatning taler for et ballspillende Rosenborg-lag.

- Det er kaldt, men matta på Ullevaal er likevel nydelig. Det er ikke som på 60- og 70-tallet, hvor man nærmest spilte på kornåkre. Så det taler for fintspillende fotball.

LES OGSÅ: Ankom cupfinalefesten i selvstrikket sykkel

- Vil parkere foran 16-meteren
For Sarpsborg kommer ikke til Ullevaal for å spille ut trønderne, skal vi tro NRK-legenden. Han tror i stedet man for se José Mourinho-lignende takter på de blåkledde søndag.

- Jeg tror Sarpsborg vil være forsiktige, og parkere foran 16-meteren som man så moderne sier. De vil nok håpe på overganger.

Denne taktikken er noe som har fungert strålende i tidligere cupkamper for sarpingene.

- Både mot Odd, Viking og Brann var de bra. Det borger for at det bor noe i dette laget. Spesielt de bakre rekkene har vært veldig bra i cupen. Mot Viking slapp de nesten ikke til sjanser, og den gang var det Viking som var store favoritter, resonerer Scheie.

Søndagens cupfinale kan du følge live her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.