*Nettavisen* Sport.

Scheies heseblesende helg

Foto: Cornelius Poppe/SCANPIX

Han kunne trengt en tidsmaskin, men planen var et helikopter. Arne Scheie ville gjerne ventet noen uker med fotballstarten.

14.03.09 10:04

Arne Scheie er Norges Mr. Hopp og Mr. Fotball i en og samme person. I helga byr det på store problemer for ham.

Ikke bare er det hopprenn i Lillehammer og Vikersund, samt kombinertrenn i Vikersund denne helgen. I tillegg starter fotballsesongen rekordtidlig med serieåpning lørdag kveld.

- Ledelsen har bedt meg om å kommentere både hopp og fotball, så da får jeg ta den utfordringen på best mulig måte, sier Arne Scheie til Nettavisen.

Hektisk timeplan
Det innebærer litt av en timeplan.

- Lørdag skal jeg kommentere kombinert hopprenn i Vikersund klokken 12, lagkonkurranse i skiflyging samme sted klokken 16 og så serieåpningen på Stabæks Telenor Arena på Fornebu klokken 20, forteller Arne Scheie til Nettavisen.

Søndag er det igjen kombinerthopp og individuelt skiflygingsrenn i Vikersund fra klokken 10. Dermed kunne Scheie helst trengt en teleporterings- eller tidsmaskin.

- I utgangspunktet skulle jeg ta helikopter fra Vikersund til Fornebu. Men dersom det er dårlig vær i Vikersund får ikke helikopteret lettet, så jeg vet ikke hva vi ender med, sier Scheie.

Vanskelig å planlegge
Værmeldingen har ikke sett alt for lystig ut for Vikersund i helgen. Og det er naturlig nok ikke bare transporten som kan bli påvirket av været.

Sjekk været der du skal se fotball i helga!

- Dersom det blir utsettelser på rennet rekker jeg ikke fotballkampen. Så å planlegge noe går nærmest ikke. Det ville vært katastrofe dersom jeg satt noen i stikken ved ikke å rekke fotballkampen, sier Scheie oppriktig.

En mulighet er derfor ikke å reise til Vikersund, men heller kommentere hopprennene fra et studio nærmere Fornebu.

Ville ventet med fotballstart
Hva tenker du om at fotballen sparkes i gang mens vintersesongen ennå pågår for fullt?

- Jeg synes det ville vært fint å kunne bygge opp forventningen til seriestarten en uke eller to. Men nå starter Tippeligaen mens det ennå er en del igjen av vintersesongen. Og på Østlandet er det fortsatt vinter med mye snø over alt. Det er ingenting som minner om sommer og fotball her, mener Scheie og lar det dermed skinne gjennom at han ikke er overbegeistret for overlappingen.

- Men det er godt mulig jeg kommer til å synes dette er bra med årene, understreker han.

Han er glad for at den første kampen tross alt går innendørs, men han er spent på hvordan for eksempel Ullevaal stadion vil takle søndagens kamp mellom Lyn og Molde. Han minner om at Vålerenga spiller hjemmekamp der allerede lørdagen etter mot Aalesund.

Sterk interesse er motivasjonen
Scheie er like glad i hopp som i fotball, og bekrefter at kommentatorjobbingen blir en livsstil.

- Hadde jeg ikke hatt den sterke interessen ville det blitt vanskelig å leve på denne måten. Det er interessen som gir meg motivasjon, samt de stadig nye utfordringene, forteller Scheie.

Til slutt skyter han inn på sitt vanlige beskjedne vis.

- Husk at jeg bare er en liten del av dette. NRK har dusinvis av folk der ute som gjør produksjonene mulig. Derfor er jeg rimelig trygg på at det skal gå greit både lørdag og søndag, selv med den fullpakkede timeplanen, avslutter Scheie.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.