*Nettavisen* Sport.

Schmeichel hyller Premier League-kometen

SKRYTER: Kapser Schmeichel med lovord to både Claudio Ranieri og Jamie Vardy. Foto: Paul Harding (Pa Photos / NTB scanpix)

Leicester-keeperen kommer med skryt.

25.11.15 08:11

Keeper Kasper Schmeichel gir en lagkamerat og sjefen sjøl æren for at Leicester har fått en rakettstart på årets Premier League-sesong.

28 poeng på de 13 første seriekampene har på nærmest sensasjonelt vis sendt blåtrøyene til topps på Premier League-tabellen. Storlag som Manchester City, Arsenal og Manchester United er foreløpig henvist til de neste plassene.

Suksessen kommer bare et halvår etter at Leicester med nød og neppe berget plassen i toppserien med en mirakuløs avslutning på forrige sesong.

Målmaskinen

Lagets danske keeper Kasper Schmeichel mener særlig to personer har hatt avgjørende betydning for det eventyret klubben nå opplever. Toppscorer Jamie Vardy har scoret 13 ganger så langt og tangerte lørdag Premier League-rekorden for mål i flest kamper på rad. Den hadde tidligere Manchester United-spiller Ruud van Nistelrooy.

- I øyeblikket tror Jamie at han vil score hver eneste gang han går på banen, og det tror resten av laget også, sier Schmeichel til BBC.

- Han gjør en dårlig ball til en god ball, og en god ball til en fantastisk ball, tilføyer han.

Ranieri-skryt

Italienske Claudio Ranieri overtok som Leicester-manager foran årets sesong. Han har gjort det meste riktig, hevder Schmeichel.

- Manageren skal ha skryt for ikke å komme inn med sine egne folk og endre alt. Han gjør selvfølgelig noen ting annerledes, men en av årsakene til våre gode resultater er at han innså at han ikke skulle endre altfor mye for raskt, sier han.

Kommende helg er Leicester på besøk på Old Trafford. Kampen mot Manchester United blir et oppgjør mellom de to så langt beste lagene i Premier League. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.