*Nettavisen* Sport.

Scholes ber United være tålmodig med Moyes

FORTSATT I UNITED: Nicky Butt og Paul Scholes i aksjon som trenere for Uniteds U19-lag. Foto: Martin Rickett (Pa Photos / NTB scanpix)

Selv om Manchester United-nedturene kommer på rekke og rad.

United-legenden Paul Scholes sier det vil være en tabbe å legge all skyld på klubbens manager.

For halvannen uke siden tapte Manchester United 0-3 hjemme mot Liverpool. Tirsdag ble det samme stygge resultat i byderbyet på Old Trafford mot City. United ligger på sjuendeplass i Premier League, hele tolv poeng bak Arsenal på fjerdeplass.

Alex Ferguson ledet mer eller mindre det samme United-laget til seriegullet sist sesong. David Moyes har fått en stri debutsesong etter at han ankom fra Everton sist sommer.

– En må støtte ham videre. Han har gjort noen kjøp som foreløpig ikke helt har slått til som han håpet. Til sommeren trenger han full støtte. Det er det ingen tvil om, sier Paul Scholes til Sky Sports.

Vet hva han trenger

Enkelte United-supportere begynner å miste tålmodigheten med Moyes, mens andre mener det uansett ville være en vanskelig oppgave å erstatte Ferguson, som ledet klubben til hele 13 Premier League-titler, og følger Scholes' tankesett.

– Fikk han nok støtte sist sommer? Jeg er ikke sikker på det, men til sommeren må de støtte ham (med midler). Jeg tror han allerede vet hvilke spillere han trenger, sier den tidligere landslagsspilleren.

Nytt forsvar?

Spesielt United-forsvaret står overfor et generasjonsskifte. Kaptein Nemanja Vidic reiser til italienske Inter etter sesongen. Både Rio Ferdinand og Patrice Evra virker å være på hell.

– For meg ser det ut til at flere posisjoner trenger en overhaling. De har lett etter en løsning på den sentrale midtbanen i noen år, men har kanskje ikke helt funnet den, sier Scholes.

– Og defensivt forsvinner Vidic, og kanskje også Rio og Evra. Da er tre av fire i forsvaret borte. Det er et annet område han må få orden på. Fremover ser de bra ut, men det er trolig midtbanen og forsvaret han (Moyes) må få orden på, sier den tidligere midtbanespilleren. (©NTB)


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag