RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scolari: - De gir meg mer enn Drogba

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Chelsea sleit uten Didier Drogba, men Scolari var mest opptatt av Frank Lampard.

CHELSEA - STOKE 2-1:

Mye har vært sagt om Chelsea denne sesongen. Laget som tidligere har vært uslåelige på hjemmebane, har slitt som bare det på Stamford Bridge denne sesongen. Den magre trøsten har vært en god bortestatistikk.

Men bortestatistikken fikk seg en real knekk med forrige helgs tap mot Manchester United på Old Trafford.

Lørdagens oppgjør hjemme mot Stoke ble sett på som en gyllen mulighet til å få den blå skuta tilbake på rett kjøl. Stoke står nemlig uten borteseier denne sesongen.

Uten Terry
Og det så ut til å kunne gå veien for Luiz Felipe Scolaris gutter. John Terry måtte gi seg før kampstart og Didier Drogba var ikke engang på benken. Men det var langt fra skader som sørget for at den ivorianske spissen ikke var med i troppen.

- Didier trener hver dag og er aktuell til hver tropp. I dag var det mitt valg å hente inn noen unggutter framfor å ha med Drogba og de bidro til denne seieren. Jeg har ingenting imot Drogba, men jeg valgte å ikke ha han med i dag, sa Scolari etter kampen, ifølge Sportinglife.

For Chelsea skapte flust med sjanser og Stoke hadde mer enn nok med å holde Chelsea unna. Salomon Kalou fikk flere sjanser til å score og Nicolas Anelka hadde også gode muligheter. Men hver eneste gang sto en danske i veien.

Thomas Sørensen var i det umulige hjørnet og tok alt Chelsea dundret mot han.

Vanvittig redning
Den villeste redningen kom etter et flott Chelsea-angrep. Ballen endte hos Ashley Cole, som dundret ballen. Idet alle på Stamford Bridge så ballen i mål, fikk Sørensen fistet ballen over målet. Verken Cole eller noen av de andre i blått skjønte at det var mulig.

Men det måtte jo gå Chelseas vei. Stoke hadde ikke et eneste skudd på mål i den første omgangen, at de skulle skape mer i andreomgangen var lite trolig.

Likevel skal man ikke avskrive noe som helst lag på Stamford Bridge denne sesongen. Chelsea har vært ekstremt bleike og har kun vunnet fire av ti kamper på hjemmebane.

Sjokkmål
Og da verken Frank Lampard eller Michael Ballack fikk uttelling på sine muligheter, skjedde det som måtte skje. For selv om Stoke skapte lite, trenger man som kjent ikke mer enn en sjanse for å score mål.

Det visste Stoke å dra nytte av.

Rory Delap mottok en fin pasning fra nyervervelsen James Beattie inne i Chelseas straffeområde, dro seg fint forbi to blåkledde spillere og løftet ballen over Petr Cech. 1-0 til Stoke. En flott prestasjon, men helt imot spillets gang.

Vinnervilje
Chelsea fortsatte å kjøre på, men det så ut til at Stoke skulle ta med seg en skikkelig skalp fra London. Dessverre for de rød-hvite klarte Chelsea å mobilisere nok til å løfte seg.

Etter å ha kjempet i hele kampen for å holde unna og lyktes godt med det, skulle det ikke holde helt inn. For først dukket brasilianske Juliano Belletti opp og utlignet. Og Chelsea var langt fra fornøyd med ett poeng mot bortesvake Stoke. Fortsatt var det tid igjen for Luiz Felipe Scolaris gutter og de kjørte virkelig på nå.

Thomas Sørensen sto støtt og holdt unna alt som kom, men tre minutter på overtid måtte dansken resignere på ny. Klabb og babb i feltet og ballen endte til slutt hos Frank Lampard. Lampard klinte til og ballen gikk via Michael Ballack og inn i nettmaskene. Deretter løp Lampard rett bort til sjefen sjøl, Scolari og feiret med ham.

- Frank er en stor del av denne klubbens historie. Det du trenger får du fra Frank. Jeg hadde press på meg før denne kampen, nå har jeg det ikke, sa Scolari.

Presset på Scolari finnes nok fortsatt, men det ble kanskje ikke verre etter lørdagens seier. Chelsea hadde kjempet seg tilbake og tok tre uhyre viktige poeng.

Med Aston Villas comeback mot Sunderland var seieren særdeles viktig for å holde Villa bak seg på tabellen.

Og Stoke? Ja, de står fortsatt uten borteseier, mens Chelsea tok sin femte hjemmeseier for sesongen. Ingen av delene er spesielt imponerende.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere