*Nettavisen* Sport.

Scolari: – Dette er vårt VM!

SAMSTEMTE: Både Scolari og Neymar har troen på at dette er Brasils mesterskap. Foto: Murad Sezer (Reuters)

Brasil-sjefen med klar tale til det brasilianske folket.

Første gang Brasil arrangerte fotball-VM, endte det med bitter skuffelse. 64 år og fem VM-titler senere er landet klar til å rette på det.

Landslagssjef Luiz Felipe Scolari, som i 2002 trente Brasil til den femte og foreløpig siste tittelen, nyttet den siste pressekonferansen før torsdagens åpningskamp til å tale direkte til nasjonen.

- Til alle brasilianere: Jeg vil si til dere at tiden er inne. Dette er vårt VM, sa landslagssjefen. Han vil ha publikum på hjemmelagets side, og det vil stjernespilleren Neymar også.

- Publikum er ikke bare den 12. spilleren for Brasil, men den viktigste spilleren. Om tilhengerne er 100 prosent på vår side, vil vi bli vanskelige å slå, sa Barcelona-stjernen.

I åpningskampen mot Kroatia kan Scolari mønstre det samme laget som slo verdensmester Spania 3-0 i finalen i kontinentcupen for ett år siden.

Forventninger
Både Scolari og Neymar er klare over at forventningene til hjemmelaget kan bli tunge å bære, særlig om publikums tålmodighet settes å prøve.

- Det er sju steg på veien mot VM-tittelen. Vi må klatre opp de sju stegene for å vinne, men vi kan ikke ta dem alle i ett sprang. Først må vi tenke på det første steget, og det er kampen mot Kroatia, sa Scolari.

- Vi vet at det blir vanskelige kamper. I VM avgjøres alle kamper av små detaljer, og vi forbereder oss på ikke å gjøre feil, sa Neymar.

- Jeg håper at den siste dagen før kampen går fort. Selvsagt er jeg nervøs, men samtidig er jeg ekstremt lykkelig over å være hvor jeg er i dag. Veldig mange skulle ønske de var i mine sko. Jeg håper virkelig at jeg kan hjelpe laget på beste måte slik at vi innfrir vår og alle brasilianeres drøm, som er å vinne VM.

Mareritt
Marerittet er derimot å mislykkes. Første gang Brasil arrangerte VM, i 1950, ble det tap 1-2 mot Uruguay i den avgjørende kampen foran 200.000 tilskuere på Maracanã i Rio de Janeiro. Keeper Moacir Barbosa, som slapp inn vinnermålet fra svært spiss vinkel, fikk aldri glemme den kampen.

- Maksimumsstraffen for forbrytelser i Brasil er 30 års fengsel, men jeg har måttet betale i 50 år, sa han kort før sin død i 2000.

Da Barbosa i 1963 fikk målstolpene fra gamle Maracanã i gave, tok han dem med hjem og brente dem. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag