RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scolari møtte «dødsmasken»

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Finnes det mer kravstore klubbeiere enn Roman Abramovitsj?

Mandag ettermiddag ankom tre høye herrer Chelseas treningsanlegg Cobham. Det var klubbens rike og mektige eier, Roman Abramovitsj, hans høyre hånd Eugene Tenenbaum og styreformann Bruce Buck. Abramovitsj hadde på seg «dødsmasken», som hans medarbeidere kaller det alvorlige ansiktsuttrykket han får når han har bestemt seg for noe.

Luiz Felipe Scolari hadde ikke forutsett dette, skriver The Times, men så fort han fikk se Abramovitsj forsto han at managerkarrieren i Chelsea var over.

«Dette fungerer ikke,» fikk han beskjed om.

Aksepterte skjebnen
Da José Mourinho fikk samme beskjed nesten 17 måneder tidligere, endte det med en lite hyggelig meningsutveksling før Mourinho utfordret Abramovitsj til å finne noen som kan gjøre jobben bedre enn portugiseren. Denne gang gikk det rolig for seg.

Scolari aksepterte klubbens avgjørelse og ikke minst tilbudet om å få utbetalt den lønnen han var lovet i form av de siste 17 månedene av kontrakten. Klubblederne takket Scolari og han takket dem, som den brasilianske gentleman han er.

Slag som dette blir som regel mildere når man får en utbetaling på 7,5 millioner pund.

- Det virker som om Abramovitsj tok avgjørelsen. Han (Scolari) var ikke i en komfortabel posisjon, selv om han hadde spillernes støtte og støtten til (daglig leder) Peter Kenyon, sier Scolaris talsmann Acaz Fellegger ifølge avisen Lance.

- Stallen er gammel
Scolari er oppgitt over at han ikke fikk innfridd ønsket om å kjøpe Robinho fra Real Madrid i august. Robinho havnet i stedet i Manchester City.

- Chelsea-stallen er gammel. Felipe forsøkte å forynge den, men uten hell. Han ba om å få Deco og Robinho og de kjøpte bare Deco, sier Fellegger.

Scolari har foreløpig ikke uttalt seg selv, men sier via Fellegger at han vil bli boende i London og uttale seg til media snart.

Det skal ha vært en økende bekymring blant spillerne i klubben for at Scolaris taktikk og treningsmetoder ikke var gode nok, skriver The Times, som også legger til at det likevel var mange spillere som ble skuffet og sjokkerte da beskjeden om Scolaris avskjedigelse kom.

John Terry og Frank Lampard skal ha vært optimister med tanke på Scolaris sjanse til å snu den sportslige motgangen, men dette synet ble ikke delt av alle i garderoben.

- Spillere klaget
The Times forteller at stemningen i spillergruppen ikke er i nærheten av hva den var under Mourinho og at spillerne i praksis er delt i to: De som spiller for fansen og klubben i én gruppe og de som spiller for seg selv i en annen gruppe.

«Flere av klubbens utenlandske spillere skal ha besøkt høytstående styremedlemmer de siste ukene, for å klage over Scolaris arbeidsmetoder og er ikke misfornøyde med hans avskjed,» skriver The Times.

Les også: Ferguson sjokkert over Chelsea

Nå er spørsmålet hvem som kan innfri kravende til en bortskjemt eier og en bortskjemt spillergruppe.

Guus Hiddink, Carlo Ancelotti, Gianfranco Zola, Frank Rijkaard og Avram Grant er noen av kandidatene som nevnes i forbindelse med jobben. Sistnevnte, Grant, hadde jobben før Scolari.

Andreplass ikke nok
Israeleren fikk sparken etter forrige sesong, da han førte Chelsea til andreplass i Premier League og helt til finalen i Champions League, hvor det ble tap for Manchester United - som i ligaen.

Før Grant var det José Mourinho som hadde jobben. Han vant ligaen to ganger og vant totalt fem trofeer i løpet av sine tre år i klubben. Mourinho tapte heller ikke en eneste ligakamp på Stamford Bridge og var for lengst den mest suksessrike manageren i klubbens historie da han fikk sparken.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere