*Nettavisen* Sport.

Scoret før sin første Liverpool-trening

Foto: AFP/Scanpix

Luis Suarez fikk en drømmestart på Anfield-karrieren.

03.02.11 07:33

LIVERPOOL - STOKE 2-0:

Fernando Torres har reist. Liverpools nye måljegere heter Luis Suarez og Andy Carroll.

Og onsdag i forbindelse med kampen mot Stoke på Anfield ble Carroll presentert for et entusiastisk publikum, mens Suarez til alt overmål fikk sin debut – som innbytter vel å merke.

Uruguayaneren kom inn for Fabio Aurelio etter 63 minutters spill, og fikk løpt litt fra seg oppe på topp, og så punkterte han kampen i vertenes favør.

Drøye ti minutter før slutt ble han spilt fri igjennom, rundet Stoke-keeper Asmir Begovic og trillet ballen inn i nettet via Andy Wilkinson.

En herlig opptur for spissen som har vært borte fra fotballen en stund på grunn av en biteepisode som satte han utenfor i hele syv kamper. Sist han var på banen for Ajax var 12. desember.

Sist han fant nettet var tilbake i oktober.

Fornøyd Dalglish
Liverpool-fansen har nok mye å glede seg til så fort Suarez virkelig finner seg til rette. Siden august 2008 har spissen nemlig scoret 64 ligamål på 77 ligakamper i den nederlandske toppserien.

Manager Kenny Dalglish gleder seg allerede, naturligvis.

- Luis har ikke en gang hatt muligheten til å trene med oss, røpet manageren etter kampen.

- På grunn av at administrative ting ikke kom på plass, har han ikke trent med guttene. Han fikk arbeidstillatelse i går og var i troppen i kveld. Når han begynner å trene med guttene tror jeg vi får se en stor framgang, sa Dalglish, som var fornøyd med samarbeidet mellom Suarez og Dirk Kuyt.

- Det er en fantastisk start å score i debuten, og han jobbet hardt. Og han samarbeidet godt med Dirk Kuyt et par ganger. Kuyt var veldig god for oss på topp.

Stanget og stanget
Første omgang på Anfield ble en ganske ensformig affære.

Liverpool hadde ballen mest og presset stort sett gjestene bakover på banen, men mål ble det aldri, til tross for en del brukbare sjanser. Den første kom tidlig, ved greske Sotiris Kyrgiakos.

En corner fra Steven Gerrard fant hodet til den langhårede midtstopperen, og headingen hadde retning mot mål. På streken sto imidlertid tidligere Liverpool-spiller Salif Diao og avverget.

Liverpool slo mye høyt inn i boksen mot Dirk Kuyt i løpet av de første 45 minuttene, noe som ikke var spesielt effektivt. Storvokste Robert Huth hadde nemlig kontroll på det meste inne i boksen.

Mot slutten av omgangen lyktes det bedre i sluttfasen av angrepsspillet for de røde, men da sto keeper Asmir Begovic i veien. Et innlegg fra unggutten Martin Kelly fant fram til Glen Johnson, men venstrebackens avslutning ble stoppet av en feberredning fra Stokes sisteskanse.

Nærmere kom aldri vertene før pause og det sto målløst til pause.

Meireles igjen
Men den som trodde at det skulle bli lenge å vente på fulltreffere også i andre omgang tok nok skammelig feil Raul Meireles har vist gryende form i det siste, og mot Stoke gjorde han det igjen.

Steven Gerrard banket ballen inn i feltet på et frispark, og ballen traff veggen, før Kyrgiakos fikk gitt videre til den portugisiske midtbanemannen. Med venstreslegga hamret han inn sin tredje fulltreffer på tre kamper.

Stoke hadde ikke hatt all verden å by på så langt i kampen, men John Carew hadde vært et uromoment for gjestene, og etter 61 minutter fikk den storvokste nordmannen en sjanse.

Carew ble spilt fri med José Manuel Reina i litt skrå posisjon, men avslutningen gikk utenfor.

Og like etter var det altså duket for Suarez og etter hvert 2-0.

Like etter hadde Jonny Walters en stor sjanse til å utligne, men Pepe Reina i buret var ikke lett å lure. Hjemmelaget hadde også flere muligheter mot slutten, uten tellende resultat.

Dermed ebbet det hele ut og Liverpool kunne juble for sin tredje strake ligaseier.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.