RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SCORET: Yann-Erik De Lanlay etter målet mot Viking.
SCORET: Yann-Erik De Lanlay etter målet mot Viking. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Scoret mot klubben han elsker: - Det kjennes godt

Sist oppdatert:
Yann-Erik De Lanlay åpnet kontoen for Rosenborg.

ROSENBORG - VIKING 2-0:

I sommer flyttet Yann-Erik De Lanlay fra Stavanger til Trondheim. Rosenborg la store penger på bordet for den kvikke kantspilleren.

Søndag møtte han for første gang gamleklubben Viking, siden overgangen til trønderne. Det endte som det måtte gå.

I forkant av kampen hadde De Lanlay gått ut og sagt at han fortsatt var Viking-gutt og at stavangerklubben var i hans hjerte, men så fort kampen kom i gang i Trondheim ble naturlig nok slike følelser lagt til side.

- Kjennes godt
De Lanlay satte inn Rosenborgs første mål rett før pause. Det skal sies at det kunne blitt dømt både frispark og offside i situasjonen, men dommeren godkjente målet og De Lanlay kunne juble foran sine nye fans.

- Det kjennes godt å score mål, sier han til C More.

- Jo, det var litt spesielt. Manuset var vel som ventet. Men jeg er godt fornøyd med målet og fokuserer på det, sier unggutten videre.

Vikings Indridi Sigurdsson hadde følgende å si om målet.

- Flaksemål, oppsummerer den tøffe forsvarsveteranen.

Alexander Søderlund scoret vertenes andre mål søndag og sørget for at RBK befestet sin posisjon på toppen av tabellen i Tippeligaen.

Mange sjanser
Det ble en sjanserik første omgang på Lerkendal der begge lag hadde gode muligheter. Rosenborg fikk den første store da Ole Selnæs klinket ballen via en motspiller og i stolpen fra rundt 25 meters hold etter åtte minutter.

28 minutter var spilt da RBK vartet opp med et praktangrep. Jonas Svensson kom på en overlapp og fikk ballen av Pål Andre Helland. Backen la 45 grader ut til Anders Konradsen, men han skjøt over.

For Viking var Jon Dadi Bödvarsson aktiv på topp og fikk to gode muligheter. Den første kom etter en flott kontring, der islendingen kom seg alene igjennom i litt spiss vinkel. Avslutningen gikk mot mål, men Jonas Svensson hadde løpt hjem og reddet mesterlig på streken.

Avgjorde
Rett etter var Helland på farten i andre enden. Landslagsspilleren dro seg fri og fyrte løs, men Iven Austbø i Viking-buret var med på notene.

Så, fem minutter på overtid skulle det lykkes. De Lanlay skjøt ballen via ansiktet på en motspiller og i nettet fra rundt 16 meter. TV-bildene viste imidlertid at to spillere sto i offside og at én av dem var involvert i spillet. Det kunne også blitt blåst frispark mot RBKs Holmar Eyolfsson.

Andre omgang startet med en ny sjanse til Rosenborg. De Lanlay ble spilt fri av Konradsen, men denne gangen reddet Austbø avslutningen.

I det 67. minutt kom mål nummer to. Helland fikk først en dårlig touch inne i boksen, men vant igjen ballen og trillet den til Alexander Søderlund. Tippeligaens toppscorer plasserte inn RBKs andre mål.

Flere mål ble det ikke, noe som betyr at Rosenborg fortsatt topper ligaen med fem runder igjen. RBK står nå med 58 poeng.

Viking blir stående med 44 poeng og kan fortsatt ta medalje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere