*Nettavisen* Sport.

Scoret to – rørt til tårer

Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)

Salget av Mattias Andersson banet vei for Mohammed Keita (19).

STRØMSGODSET – FREDRIKSTAD 4-1:

DRAMMEN/OSLO (Nettavisen): Med nedrykksspøkelset hengende over seg, lot Strømsgodset en av sine viktigste spillere, svenske Mattias Andersson, gå til bunnrival Fredrikstad før sesonginnspurten.

Salget av Andersson skapte rom for unggutten Mohammed Keita (19) på venstrekanten hos Strømsgodset.

Og skal man dømme ut fra det som skjedde søndag kveld, var salget av Andersson en genistrek.

Enkelt: Spill Lotto og Tipping på mobilen

- Min beste kamp
Keita stjal nemlig hele showet da Andersson og Fredrikstad fikk bank med 4-1 på Marienlyst. For etter at Celso Borges ga gjestene ledelsen allerede etter seks minutter, scoret Keita to ganger og snudde kampen før pause.

- Det passer meg godt at Mattias er borte. Det gjør presset litt mindre, og det er lettere for meg å utvikle meg, sier en lykkelig Keita etter kampen.

- Jeg var god i dag, det var nok min beste kamp i Tippeligaen. Det er gøy å spille når alle gir så mye som de gjorde i dag.

- Er du Anderssons arvtaker?

- Ja, det er jeg, sier Keita – som får en tåre i øyekroken når lagkameratene gratulerer ham med innsatsen.

Noen feiring blir det imidlertid ikke:

- Jeg har langkjøring i morgen, så det blir nok stille og rolig, så jeg er forberedt, sier han lurt.

- Uredde unggutter
Selvfølgelig vanket det også skryt fra en meget stolt trener, Ronny Deila. Han er full av lovord om både Keita og andre unggutter som Marcus Pedersen og Komlan Amewou.

- Unggutta var uredde og fulle av selvtillit. De viser at de klarer å nullstille seg, og jobber for å oppnå resultater. Keita var fantastisk i dag. Han er 19 år, og holder han dette nivået, kan det skje mye spennende med han i framtiden, sier Deila, som ser poenget med at salget av Andersson har gjort det mulig å slippe til Keita.

- Det blir rart å tenke sånn, men hadde Mattias vært her i dag, så hadde ikke Keita spilt. Men vi solgte han fordi vi hadde trua på unggutta som er igjen, poengterer Deila.

Seieren betyr at Strømsgodset med fem kamper igjen å spille ligger på plassen over nedrykksstreken. Samtidig dyttet de Tom Nordlies menn under streken.

- Godset var mye bedre i dag, de vant fullt fortjent, erkjenner Mattias Andersson.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.