RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Scoret vinnermålet mot «sine egne»

Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/IAN KINGSTON
Sist oppdatert:
- Jeg var nok den siste folk hadde regnet med som matchvinner, sier Glen Johnson.

CHELSEA - LIVERPOOL 1-2:

Glen Johnson har fått stempel på seg som en forsvarsspiller med klare defensive svakheter. Det var kanskje nettopp derfor backen fikk forlate Chelsea for Portsmouth i 2007. To år senere gikk ferden vider til Liverpool.

Søndag viste han uansett sine offensive kvaliteter da han mottok en crossball fra Charlie Adam tre minutter før full tid. Chelsea-forsvarets problemer ble på nytt avslørt, og denne gangen av en av deres tidligere kolleger.

Johnson avanserte forbi Ashley Cole og inn i feltet der ingen i vertenes midtforsvar lå i sikring. Liverpool-backen avsluttet raidet med å vente ut Petr Cech og plasserte inn ballen i nettet.

Uventet
Etter kampen ble Johnson konfrontert med at fotballspillere ofte scorer mot gamle arbeidsgivere, men at det kanskje ikke var ventet at akkurat han skulle avgjøre på Stamford Bridge.

- Jeg var nok den siste folk hadde regnet med som matchvinner, innrømmet Johnson.

27-åringen erkjente også at han var sliten etter nesten en hel omgang der laget måtte forsvare seg.

- Det var tungt, men når du får ballen i beina tenker du ikke på det, sa backen til TV 2.

Maxi-scoring
Argentinske Maxi Rodríguez fikk en sjelden sjanse fra start ute til venstre på gjestenes midtbane.

Der erstattet han Stewart Downing, en spiller som fortsatt har til gode å score i Liverpool-trøya etter overgangen fra Aston Villa i sommer.

Maxi har derimot hatt en pen scoringsstatistikk for rødtrøyene. Forrige sesong scoret han hele ti ganger for klubben. Denne høsten hadde han bare fått 15 minutters spilletid før søndagens kamp.

Rodríguez brukte en drøy halvtime før han fant nettmaskene nok en gang. Målet kom etter at Charlie Adam, kanskje noe ureglementert, tok ballen fra John Obi Mikel rundt 25 meter fra vertenes mål. Flott samspill mellom Craig Bellamy og Luis Suárez skapte rom for Maxi, og sistnevnte avsluttet iskaldt over Petr Cech.

Innbytte med resultat
André Villas Boas valgte å ta ut John Obi Mikel i pausen for å satse mer offensivt. Det hjalp Chelsea til å etablere et trykk umiddelbart. Didier Drogbas misbrukte den første muligheten, men det skulle ikke gå mer enn ti minutter før hjemmelaget fikk 1-1.

Florent Malouda slo hardt inn foran mål, kanskje var det et mislykket skudd, men ballen fant uansett innbytter Daniel Sturridge. Sistnevnte, som erstattet Mikel, bredsidet ballen inn bak Pepe Reina.

Bare sekunder etter utligningen kom Drogba svært nær med en heading fra god posisjon. Liverpool spanske målvakt sto imidlertid i veien.

Presset fortsatte og mannskapet til Kenny Dalglish hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Sto i kø
Neste store sjanse tilfalt Florent Malouda. Franskmannen hadde tre lagkamerater i kø inne i feltet, men hadde også selv en god mulighet til å avslutte. Det endte med en mellomting av skudd og innlegg som gikk godt til side for Reinas mål.

Med kun få minutter igjen kviknet Liverpool noe til. Dirk Kuyt misbrukte først en god mulighet. Så dukket den uventede matchvinneren opp, avanserte fra høyresiden og overlistet alt og alle i vertens forsvar.

- Det var en bra kontring av Liverpool og vi kom oss ikke tilbake i posisjonene. De fikk en god mulighet og utnyttet den i en omgang som vi dominerte, sa Chelsea-manager Villas-Boas.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere