RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Bayerns målfest

Sist oppdatert:
Mario Gomez med et scoringsshow av de sjeldne. Se alle målene her.

BAYERN MÜNCHEN - BASEL 7-0:

Basel hadde et mål å gå på etter den første kampen i Sveits, men fikk det virkelig tøft i bortemøte med Bayern München tirsdag.

Etter at Arjen Robben og Thomas Müller hadde satt inn hvert sitt mål, satte Mario Gomez i gang et ellevilt scoringsshow og ga seg ikke før han hadde satt fire baller bak Yann Sommer.

Dermed står den tyske målgarantisten med 10 scoringer så langt denne Champions League-sesongen og ser ut til å være den eneste som kan ta fra Lionel Messi (12 mål) toppscorertittelen.

Hyller kantspillerne
Etter kampen, takket han Franck Ribery og lagkameratene som serverte ham ballen foran mål.

- Alle målene mine kom fra strålende målgivende pasninger. Kantspillerne våre er i verdensklasse. Det ser alltid enkelt ut når jeg setter ballen i nettet, men det må være noen i midten som gjør det, sier han til Uefa.com

Nå håper han at lagkameratene holder beina på bakken og fokuserer på neste kamp, slik at drømmen om Champions League-finale på hjemmebane fortsatt kan leve videre etter kvartfinalene.

- Vi kan ikke ta av nå. Vi har ikke oppnådd noe ennå og må fortsette på dette sporet.

Basels første bortetap
Hjemmelaget startet kampen i et voldsomt tempo og skapte målsjanser på løpende bånd.

Arjen Robben hadde allerede hatt en god mulighet til å sende hjemmelaget i ledelsen da han for andre gang fikk en mulighet alene med Yann Sommer.

Nederlenderen gjorde ingen feil på sin andre sjanse i kampen og sendte Bayern München foran etter ti minutter.

Basel, som ikke har tapt en eneste bortekamp i Champions League denne sesongen, hang ikke sammen defensivt og vertene fortsatte å pøse på framover.

Sovnet før pause
Yann Sommer storspilte i lagenes første møte og måtte varte opp med flere gode redninger da Robben og Mario Gomez gjorde sitt for å øke ledelsen i første omgang.

Da det så ut til at Basel kunne puste lettet ut og gå til pause med bare ett mål i sekken, satte vertene inn nådestøtet.

Thomas Müller satte først inn 2-0 etter at han hadde løpt seg fri inne i feltet og mottatt et flott innlegg fra Arjen Robben.

Så, med et lite minutt igjen å spille før pause, startet Mario Gomez sitt scoringsshow. Angrepsspilleren fikk stå helt alene inne i feltet og kunne enkelt sette inn 3-0.

Gomez-show
Fem minutter brukte han av den andre omgangen før han igjen tegnet seg på scoringslista. Franck Ribéry kjørte karusell ute på venstrekanten og fant Gomez, som styrte inn 4-0.

Bayerns femte mål var mistenkelig likt det fjerde. Nok en gang var det Ribery som lurte seg forbi sin oppasser og chippet ballen inn til Gomez, som denne gangen headet inn ballen i åpent mål.

Når det hadde funket de to første gangene, var det ingen vits i å ikke prøve igjen. For tredje gang på et kvarter rykket franskmannen fra alt av motspillere og la inn til Gomez, som banket ballen nådeløst i krysset.

Arjen Robben, som åpnet hele scoringsshowet fikk æren av å avslutte det også da han kom alene med Yann Sommer, rundet keeperen og satte inn 7-0.

Bayern tok dermed sin 12 seier på de 13 siste hjemmekampene i Champions League og sendte et varsku til de spanske storklubbene som har blitt utpekt som soleklare favoritter i årets Champions League.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere