*Nettavisen* Sport.

Se de elleville summene: Så mye tjener de på sponsorer

TJENER GODT: Men på denne listen på Cristiano Ronaldo nøye seg med å være langt unna en pallplass. Foto: Jose Vicente (Ap)

På denne listen får Cristiano Ronaldo juling.

At idrettsstjerner tjener bra, er ikke noe nytt. Og utviklingen ser ut til å fortsette.

I 2015 er realiteten slik at man ikke bare tjener gode penger på lønn fra de respektive idrettsklubbene, men personlige sponsoravtaler bidrar til mat på bordet, det også.

Gigantsummer

Og det er ikke småpenger de største stjernene drar inn på denne måten.

Ferske tall fra Forbes, gjengitt av statistikknettsiden statista.com, viser at de største navnene håver inn gigantsummer på ekstrainntekter som dette.

Roger Federer troner øverst på sponsorlisten, og i 2015 er det ventet at han håver inn 58 millioner doller, i overkant av 476 millioner kroner, bare i sponsorater.

Det er langtidsavtaler med store merkenavn som Nike og Credit Suisse som gjør at summene blir astronomiske.

Attraktive golfere

Golfspillerne Tiger Woods (410 millioner i 2015) og Phil Mickelson (361 millioner i 2015) tar de andre pallplassene.

Mange mener fotballstjerner tjener godt, men første fotballspiller på lista havner helt nede på syvendeplass. Der finner vi Real Madrid-stjerne Cristiano Ronaldo, som i 2015 er ventet å tjene i overkant av 220 millioner kroner på sponsorinntekter.

Vår egen Martin Ødegaard (16) er også et attraktivt sponsornavn, selv om han ennå har langt opp til stjernen som topper denne statistikken. Ødegaard har, ifølge Dagbladet, skrevet under på en utstyrsavtale med den amerikanske sportsgiganten Nike.

Her finner du den komplette oversikten over hvem som tjener mest på sponsorinntekter i idrettens verden:

Annonsebilag