RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se Ødegaard-hyllesten som går verden rundt

Sist oppdatert:
Martin Ødegaard omtales som superstjerne i hyllestvideo.

At Martin Ødegaard er i fokus om dagen, er det liten tvil om. Norge spiller EM-kvalifiseringskamp mot Kroatia, og hele nasjonen håper å få se Ødegaard fra start. 

Det snakkes ofte om hvilken betydning det kan ha for unggutten å få trene daglig med blant annet Cristiano Ronaldo og Gareth Bale.

Skal vi tro videoen over, er det likevel Ronaldo og Bale som skal føle seg beæret, som får trene med superstjernen Ødegaard, og ikke motsatt.

Se videoen i videovinduet øverst i saken.

Sondre (24) står bak
En som nemlig er blitt bitt litt hardere av Ødegaard-basillen enn de aller fleste andre, er Sondre Rahm fra Notodden. 24 år gamle Rahm har nemlig brukt den siste tiden på snekre sammen en hyllestvideo til den norske fotballstjernen.

HYLLEST: Sondre Rahm hyller Martin Ødegaard i sin nyeste video.

Med musikken til det australske bandet Vaudeville Smash, samt noe egen vokal, fremstiller Rahm Martin Ødegaard som verdens største fotballstjerne. Her er det bare å glemme Ronaldo, Zlatan, Messi og Gerrard. Ødegaard er nemlig den store helten.

- Sangen er laget av Vaudeville Smash, som laget en musikkvideo om Zinedine Zidane til fotball-VM sist sommer. De var ikke vonde å be da jeg fortalte dem at jeg ønsket å lage en lignende sang om en norsk vidundergutt - som for øvrig har Zidane som trener i Spania, sier Rahm til Nettavisen.

Han synes det er gøy at folk setter pris på videoen hans, og det strømmer inn med gode ord, både fra innland og utland.

- Det har vært god respons, ja - alle liker jo Ødegaard, forteller 24-åringen.

Rundreise
Ødegaard selv, var på rundreise i verden for å velge sin neste klubb tidligere i vinter. På samme måte har også Rahms film spredd seg til alle verdens kanter.

Ett døgn etter at filmen ble lagt ut, er videoen sett 20.000 ganger på Rahms egen YouTube-kanal. Den er blitt omtalt av flere store nettsider og nyhetsaktører, og mange tusen har også sett filmen på Facebook-sider og i internasjonale aviser som har lastet den opp.

MARADEGAARD: Diego Maradona eller Martin Ødegaard?

I Spania har nærmest alle de største avisene delt filmen. AS, Marca og America TV er blant nyhetsnettsidene som har delt filmen. I tillegg har aviser i Kroatia, Nederland, Malaysia, Kosovo og andre land laget saker om hyllesten. 

Fotballnettsiden 101greatgoals.com har delt videoen, og den skal også ha blitt vist på et brasiliansk tv-show, på TV-kanalen ESPN Brasil.

- Håpet på Stoke eller Notodden
Rahm, som ikke egentlig er Real Madrid-fan, hadde lenge et håp om at Ødegaard skulle velge en helt annen klubb etter sin sightsing blant Europas største klubber rundt årsskiftet.

- Jeg hadde helst sett at han gikk til Stoke eller Notodden Fotballklubb, men har full forståelse for at han også oppfattet Real Madrid som et godt lag, smiler Rahm.

Notodden-gutten drømmer om én dag å se fotballstjernen entre gressmatta på Britannia Stadium i rødt og hvitt, Frem til det skjer, får han kose seg med sin egen hyllestvideo.

P.S. Vaudeville Smash lagde, som nevnt, en lignende hyllest til Zinedine Zidane i sommer. Se den i videovinduet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere