Gå til sidens hovedinnhold

Se, her jubler Carroll igjen

Feiret 23-årsdagen med scoring.

LIVERPOOL - OLDHAM 5-1:

Liverpool-spiss Andy Carroll har måttet tåle mye kritikk siden han ankom Anfield fra Newcastle i fjor vinter for 35 millioner pund.

Unggutten har sammen med Luis Suarez fått den tøffe oppgaven å sørge for målene Fernando Torres tidligere var garantist for.

Men så langt har det blitt dårlig uttelling for den hodesterke 23-åringen.

Fredag kveld fikk imidlertid spissen en liten opptur, og det på bursdagen sin. Carroll kom inn som innbytter mot Oldham og scoret.

23-åringen kom inn helt på tampen av FA-cupoppgjøret på stillingen 3-1 og banket inn vertenes fjerde mål på det som omtrent var hans første berøring.

På overtid fikk Carroll en ny stor sjanse til å pynte på resultat, men bursdagsbarnet nøyde seg med én scoring. I stedet fikk Stewart Downing sin første Liverpool-scoring like etter.

Oldham sjokkerte
Det var vertene som startet oppgjøret best på Anfield og skapte en del brukbare sjanser i åpningsminuttene.

Finske Shefki Kuqi var svært nære da han ble spilt igjennom av Robbie Simpson, men fra litt skrå vinkel satte han ballen i nettveggen.

Oldham virket helt klart farligst tidlig i kampen og etter 28 minutter skulle League One-klubben få uttelling. Robbie Simpson banket ballen forbi Pepe Reina.

En skikkelig kalddusj for Liverpool, men alt i alt fullt fortjent ledelse til Oldham. Gleden skulle imidlertid bli svært kortvarig. Like etterpå svarte Liverpool.

Jonjo Shelvey fyrte løs fra kanten og ballen gikk via Craig Bellamy og i mål bak Alex Cisak. Et viktig mål for vertene, som nå så ut til å ha våknet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Gerrard-straffe
Tidlig i første omgang slet Liverpool med å få rytme i angrepsspillet, men etter utligningsmålet løftet vertene seg noen hakk og skapte flere farligheter.

Det så likevel ut til å gå mot 1-1 til pause, men rett før hvilen ble Maxi Rodriguez dratt ned inne i feltet og dommeren pekte på straffemerket.

De røde har ikke tatt godt vare på sjansene fra krittmerket denne sesongen, men med Steven Gerrard på banen var det ingen tvil. Kapteinen ordnet 2-1-ledelse.

I andre omgang fortsatte Liverpool i samme sporet som det laget avsluttet første. Vertene, anført av en strålende Craig Bellamy, skapte en rekke store muligheter.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Åpnet kontoen
Men som så ofte tidligere denne sesongen ville det seg ikke helt i avslutningsfasen. Alex Cisak i Oldham-buret vartet også opp med en rekke gode redninger.

I det 67. minutt skulle det imidlertid endelig lykkes. Craig Bellamy fortsatte sine herjinger og fikk lagt inn fra kanten. Inne foran mål ventet Jonjo Shelvey og det sto 3-1.

Dette var Shelveys første mål i Liverpool-trøyen. Den unge midtbanemannen returnerte nylig fra lån i Blackpool, der han scoret seks mål på ti kamper i The Championship.

Og helt på tampen skulle det også bli en opptur for Andy Carroll. Innbytteren satte inn 4-1 med sin første skikkelige berøring på ballen og kampen var definitivt punktert.

Bare for å være på den sikre siden fastsatte Stewart Downing altså resultatet til 5-1 helt på overtid. Vingen kunne også juble for sitt første Liverpool-mål.

Fakta fra kampen:
LIVERPOOL - OLDHAM (5-1):
Anfield
0-1: Robbie Simpson (28')
1-1: Craig Bellamy (29')
2-1: Steven Gerrard (45')
3-1: Jonjo Shelvey (67')
4-1: Andy Carroll (88')
5-1: Stewart Downing (90')

Reklame

Her får du oversikt over alle salgene