Se, her jubler den «glemte» Spurs-stjernen

SCORET: Paulinho var blant målscorerne i omkampen mot Burnley i FA-cupen.

SCORET: Paulinho var blant målscorerne i omkampen mot Burnley i FA-cupen. Foto: Nick Potts (PA / NTB scanpix)

Paulinho med sitt første mål siden august.

14.01.15 23:26

TOTTENHAM - BURNLEY 4-2:

I helgen skrev britiske medier at Tottenham-manager Mauricio Pochettino ønsker å rydde opp i stallen og kvitte seg med flere spillere.

Hele seks mann skulle være på vei ut porten fra White Hart Lane, blant dem brassen Paulinho og den franske midtbanemannen Etienne Capoue.

Aaron Lennon, Emmanuel Adebayor, Younes Kaboul og Kyle Naughton var blant de andre den argentinske manageren angivelig ønsket å selge.

Onsdag kveld fikk imidlertid den tidligere Southampton-sjefen en grunn til å klø seg litt ekstra i det skjegget han sjeldent lar gro. I FA-cupmøtet med Burnley slo nemlig både Paulinho og Capoue til med viktige scoringer.

Katastrofestart
FA-cupen er, sammen med Europa League og ligacupen, de tre trofeene Spurs har en realistisk sjanse på denne sesongen og derfor var seieren viktig.

- Det var en interessant kamp, en merkelig kamp. Vi fortjente å gå videre og det var viktig å få 2-2 til pause. Vi endret litt på det taktiske og scoret to raske mål i andre omgang. Det avgjorde kampen. Dette laget viste moral og tro på det de driver med. Det er viktig å vokse seg inn i gruppen. Det er viktig at disse spillerne viser moral, sier manager Pochettino ifølge BBC.

Det åpnet imidlertid på katastrofalt vis for vertene. I løpet av sju minutter hadde Marvin Sordell og Ross Wallace satt inn 1-0 og 2-0 til Burnley.

Like etter svarte Paulinho for vertene. Andros Townsend la inn og ballen gikk innom Roberto Soldado, før Paulinho banket inn et herlig mål på volley.

Deilig, for mannen som har spilt lite denne sesongen. Dette var Paulinhos første scoring for Tottenham siden møtet med AEL tilbake i august.

Det var store forventninger da den tidligere Litauen-proffen ble hentet til Spurs sommeren 2013, men brassen har ikke slått til som ventet og har i senere tid måttet se andre spillere bli prioritert på midtbanen til klubben.

Rett før pause var lagene like langt, signert Capoue. Ben Davis slo nok mot Paulinho, men ballen endte i stedet hos Capoue som ordnet scoring.

Punkterte kampen
Kort tid etter pause var snuoperasjonen et faktum. Tom Heaton imponerte ikke i buret og var skikkelig på bærtur ved en corner. Vlad Chiriches, som også har slitt med spilletid, stanget inn 3-2-målet og Spurs var foran.

Chiriches har kun spilt åtte kamper for Spurs denne sesongen.

52 minutter var spilt da det var duket for Danny Rose. Backen fikk ballen fra en god Roberto Soldado og satte den forbi en mindre god Heaton.

Flere mål ble det ikke i London og Tottenham er videre.

I en annen omkamp i FA-cupen torsdag vant Southampton over Ipswich. Shane Long ble matchvinner for Ronald Koemans stripete gutter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.