*Nettavisen* Sport.

Se, her spiller han fotball igjen!

Foto: AFP/Scanpix

Og for en Manchester City-debut det ble for Owen Hargreaves.

22.09.11 14:37

MAN CITY -
BIRMINGHAM 2-0:

Owen Hargreaves har slitt voldsomt med skader etter at han kom til Premier League fra tysk Bundesliga.

Midtbanemannen ble hentet til Manchester United for rundt 17 millioner pund i 2007, men var svært uheldig i løpet av karrieren på Old Trafford.

Mange skader
Flere skader førte til at det kun ble 39 kamper på tre sesonger i den røde klubben. De to siste sesongene ble det kun to kamper totalt på 30-åringen.

I sommer ble han frigitt av sin gamle arbeidsgiver og framtiden hans var lenge usikker. Mot tampen av overgangsvinduet slo imidlertid Manchester City til.

Den lyseblå klubben signerte midtbanemannen på en såkalt prestasjonsbasert kontrakt og etter en sommer med heftig opptrening, er Hargreaves nå tilbake.

Scoret i debuten
I onsdagens ligacupkamp mot Championship-klubben Birmingham fikk den tidligere Bayern München-spilleren sin debut.

Og for en debut det skulle bli for 30-åringen! Allerede etter 17 minutters spill fikk han sin første scoring i den lyseblå drakten, da han ordnet 1-0-ledelse.

Hargreaves fyrte løs fra utenfor 16-meteren og Birminghams keeper måtte kapitulere. Sju minutter før pause la urokråka Mario Balotelli på til 2-0 for City.

I andre omgang fant ingen va lagene nettmaskene og dermed kunne City uten problemer avansere til neste runde av cupen.

Toure også tilbake
En annen som gjorde comeback i onsdagens kamp var stopperkjempen Kolo Toure. Ivorianeren hadde vært utestengt på grunn av en positiv dopingprøve.

30-åringen testet positivt den 3. mars i år og ble ilagt en suspensjon på seks måneder. Siden han testet positivt i mars, var dommen gjeldende fra den 2. mars.

Toure har hevdet at det var slankepiller han hadde fått av kona som slo ut i testen. Den tidligere Arsenal-spilleren skal angivelig ha vært svært opptatt av å holde vekta.

Toure spilte fra start i oppgjøret mot Birmingham, sammen med spillere som Wayne Bridge, Nedum Onuoha, Carlos Tévez og den nevnte duoen Hargreaves og Balotelli.

Ligacupen onsdag
Brighton - Liverpool, 1-2
Cardiff - Leicester, 7-6 e. str
Chelsea - Fulham, 4-3 e.str
Man City - Birmingham, 2-0
Southampton - Preston, 2-1
Everton - WBA, 2-1 e.e.o.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.