RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se hva som skremmer Markus Henriksen

Foto: Ned Alley (Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det er rett og slett ikke godt nok, sier Rade Prica.

ROSENBORG - ODD 0-0:

LERKENDAL (Nettavisen): De siste kampene har det ikke akkurat luktet nettsus av RBK, og det gjorde det heller ikke i hjemmekampen mot Odd Grenland søndag.

I tre av seks hjemmekamper har trønderne gått målløs av banen i år, mot Sogndal, Hønefoss og Odd Grenland. De to siste har vært hjemme på Lerkendal, en bane RBK ikke har gått målløs av i to strake kamper siden 2006.

- Vi sliter med å få ballen i mål. Det er skremmende å se hvor dårlige vi er foran mål akkurat nå, sier Markus Henriksen til Nettavisen.

I de tre siste kampene, der to kamper har vært på hjemmebane, kan vi til sammen telle rundt 7-8 sjanser til RBK.

- Jeg savner trykket vi hadde tidligere. Vi er ikke nærheten slik det er i dag, sukker RBK-trener Jan Jönsson overfor Nettavisen.

Jönsson har prøvd flere ulike kombinasjoner på topp i år, der Steffen Iversen, Rade Prica, Daniel Fredheim Holm, John Chibuike og Fredrik Midtsjø har vært sirkulerende prøvekaniner.

- Vi har prøvd mye forskjellig, og har kanskje ikke funnet den beste kombinasjonen, men så har det vært mye skader også, sier treneren.

- Kan ikke være avhengige
Om vi ser på RBKs målprotokoll har Iversen scoret fire mål, Prica tre og Midtsjø ett. Jönsson skulle gjerne sett de andre spissene finne nettmaskene litt oftere.

- Det bekymrer meg litt. Vi kan ikke være avhengige av noen spillere for å score mål, sier svensken.

- Med Prica på vei bort, og en Iversen som sporadisk er på banen, hvem skal score målene da?

- Hm, jeg håper det løsner for Daniel (Fredheim Holm) snart, også må vi få John (Chibuike) tilbake til det nivået han var på i fjor, sier Jönsson.

RBK-sjefen legger samtidig ikke skjul på hvor skuffet han er over innsatsen de siste kampene.

- Det er en skuffelse. Vi er preget akkurat nå, og jeg håper og tror det bare går på selvtilliten. Vi må reise oss, raskt, sier Jönsson til Nettavisen.

- Overbelastet
RBK-treneren tror det har blitt for mye spilletid for noen den siste tiden på grunn av skadene, noe som igjen har ført til lite sprut i RBKs angrep.

- Jeg savner spruten i beina hos enkelte. Noen er nok overbelastet med for mye tid på banen, sier treneren.

- Er det marginer eller udyktighet som gjør at dere ikke scorer mål?

- Jeg må si en blanding. Jeg kan ikke si at det bare er marginer, for er man dyktig kommer også marginene deretter, sier sjefen.

RBK-spiss Rade Prica er tydelig skuffet over egen, og resten av lagets innsats foran mål.

- Jeg vet ikke. Noen perioder er bare sånn. Man kan ikke skylde på noe, det er rett og slett ikke godt nok. Vi må bare slå tilbake å bevise det motsatte, sier spissen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere