*Nettavisen* Sport.

Se hvilken superspiss som er tilbake

Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

Manchester Citys største stjerne kan gjøre comeback i dag. Sjekk tippetipsene.

15.01.14 10:57

Sportspills øvrige meny onsdag:
Oddstips:Har ingen bruk for cupsuksess
V4 Kalamar: Persson byr på Magic
V5 Odense: Carsten med siste nytt

Vi står overfor en midtukekupong med mange store favoritter. Hvis det ikke kommer noen overraskelser, vil utbetalingene bli lave.

Vi har derfor valgt å en vågal linje i komponeringen av kupongen. Vi har droppet garderinger på flere kamper som vi normalt ville ha dekket bedre og heller spart kryssene til å gardere kampene med Real Madrid, Napoli, Porto og Benfica. Så er det bare å håpe at noen av disse favorittene går på smeller, og at de udekkete kampene går inn.

Bonuspotten har vokst til 2,4 millioner kroner.

1. Manchester City – Blackburn
Omkamp i FA-cupen.
City stilte et med en nokså alternativ lagoppstilling i det første møtet og klarte ikke bedre enn 1-1 på bortebane. Er ellers i strålende serieform og ligger ett poeng bak serieleder Arsenal etter en flott 2-0-seier borte mot Newcastle i helgen.

Toppscorer Sergio Aguero er tilbake i troppen, men det er uvisst om han spiller fra start. Samir Nasri, Stevan Jovetic og Jack Rodwell er ute med skader, og det ser ut til at Yaya Toure og David Silva også står over.

Blackburn slo Doncaster 1-0 i helgen og klatret til åttendeplass i Championship. Opp til playoff skiller det to poeng. Joshua King stod over helgens kamp, men det er håp om at den norske spissen blir klar i dag. Corry Evans og Dickson Etuhu er trolig ute.

U eller B ville ha gjort underverker for premieutbetalingene, men vi sparer kryssene til kamper med nesten like store favoritter. H.

2. Lyon – Marseille
Kvartfinale i den franske cupen. Avansementet avgjøres i kveld.
Lyon har begynt å få orden på sakene etter en elendig høstsesong. Klatret til niendeplass etter helgens seier over Sochaux, men det er såpass langt frem til Europa-League-plassen at den oppgaven virker vrien. Mouhamadou Dabo og Alassane Pléa er ute med skader.

Marseille ligger fire plasser og fire poeng foran dagens motstander. Har fortsatt et ørlite håp om Champions League-spill neste sesong. André Ayew er skadet.

Lagene spilte 2-2 på samme bane i serien i midten av desember. Forrige sesong ble det også uavgjort i serien da Lyon hadde hjemmebane.

De to hjemlige cupene er trolig Lyons eneste sjanse for å nå Europa League-spill til høsten, og det er ventet en nokså sterk lagoppstilling i kveld. Vi sikrer oss imidlertid med en gardering. HU.

3. Athletic Bilbao - Real Betis
Alle de fire spanske kampene er returer i åttedelsfinalene cupen. Såpass tidlig i cupen stiller de fleste lag reservepreget.

Lagoppstillingene kommer først en time eller to før kampstart, men ut i fra de antatte lagoppstillingene i spanske sportsaviser stiller vertene med flere faste enn gjestene. Betis seiret 1-0 hjemme i Sevilla i den første matchen, et av få lyspunkt denne sesongen for bunnlaget i La Liga. Men det blir meget vrient å forsvare ledelsen på San Mames, der Athletic Bilbao står med overbevisende 8-2-0 i ligaen. Formsterke Athletic har scoret hele 12 mål på de tre siste hjemmekampene i ligaen. Må unnvære skadde Munain i angrep, men det skal uansett bli en trygg H her.

4. Espanyol - Alcorcon
Alcorcon seiret 1-0 hjemme. Espanyol har skuffet noe i ligaen denne sesongen, og det er derfor viktig for klubben å gå videre i cupen. Espanyol kommer trolig til å stille med et ganske sterkt lag, med blant andre toppscorer Sergio Garcia framme. Til nå har det vært en strevsom sesong for Segunda-laget Alcorcon, de ligger under nedrykksstreken, men innsatsviljen er det sjelden eller aldri noe å si på. Espanyol bør være såpass tent på oppgaven, at de sikrer seg en seier og et sannsynlig gjevt og pengeinnbringende møte med Real Madrid i neste runde. H.

5. Osasuna - Real Madrid
De helhvite fra hovedstaden har 2-0 å gå på etter hjemmekampen. Da er grovjobben gjort for Ancelottis mannskap, men de tar selvsagt ikke lett på kveldens motstander og ventes å stille med mange av førstevalgene i Pamplona. Gullball-vinner Cristiano Ronaldo er ventelig med fra start. Også Osasuna stiller etter alt å dømme med flere av de faste, og er innstilt på å gi Real skikkelig kamp. Normalt tar Real Madrid dette, men de lever fint med en uavgjort eller ettmålstap, så vi velger å gardere HUB.

6. Levante - Rayo Vallecano
0-0 endte det da lagene møttes i Madrid forrige uke. Da stilte Levante svært reservepreget, og det var bare tilfeldigheter og utur som gjorde at Rayo ikke scoret minst et par mål på sine store sjanser. Begge lagene vant i ligaen i helgen. Mens Rayo fortsatt ligger under streken, har Levante nå sju poeng ned til første lag under streken. Det bør bety at Levante stiller med flere faste enn i den første kampen, men noe lag er ikke offentliggjort ennå. Vinneren møter Barcelona i neste runde.

Bortelaget må konsentere seg om serien, mens Levante kan tillate seg å stille med et brukbart mannskap i dag. Når vi tar med hjemmefordelen, ender vi på H her.

7. Napoli – Atalanta
Kvartfinale i Coppa Italia. Avansementet avgjøres i dag.
Napoli slo til med sterke 3-0 borte mot Verona i helgen og er sammen med Juventus det store formlaget i Serie A. Ligger på tredjeplass, to poeng bak Roma på andre.

Atalanta tok endelig en seier mot Catania i helgen, etter å ha kapret kun ett poeng på de fire før det. Ligger på 14. plass.

Lagene har møtt hverandre på samme bane to ganger de siste ti månedene, og Napoli har vunnet begge.

Som nevnt innledningsvis er Napoli én av fire store favoritter som garderes i jakten på store premier. HU.

8. Cercle Brugge - Zulte Waregem
Returoppgjør i kvartfinalen i den belgiske cupen.

Zulte vant den første kampen 1-0 og er også det laget som har gjort det best av disse to i serien. Ligger på fjerdeplass med 41, mens Cercle står med 26 poeng på niende.

Vi har lite informasjon om denne kampen og velger å helgardere. HUB.

9. Lokeren – Westerlo
Returoppgjør i kvartfinalen i den belgiske cupen.
Lokeren har hatt et meget godt grep om dagens motstander de siste sesongene og vant 1-0 i det første cupmøtet. Har fine 3-1-0 på de siste fire i serien og har klatret til femteplass.

Westerlo ligger én divisjon lenger ned, men har til gjengjeld et brukbart grep om førsteplassen, som er den eneste plasseringen som gir opprykk. Har 3-1-0 på de siste fire.

For å gå videre må Westerlo må vinne på bortebane mot et lag som ligger godt plassert i den øverste ligaen. Opprykk er garantert viktigere, og dette bør bli en grei H selv om Lokeren er videre med U.

10. Oostende – Genk
Returoppgjør i kvartfinalen i den belgiske cupen.
Det første cupmøtet endte 0-0, et resultat som må ha vært en liten opptur for et Oostende som ligger på en beskjeden 11. plass i serien.

Genk er i dårlig forfatning og har bare tatt ett poeng på de siste fire kampene i serien. Har falt ned til sjetteplass, den siste plassen som gir sluttspill.

Vi dekker denne fullt ut. HUB.

11. Porto – Penafiel
Gruppespill i den portugisiske ligacupen.
Porto er ikke like sterke som tidligere sesonger og har falt ned til tredjeplass i ligaen etter tapet for Benfica i helgen.

Penafiel ligger på sjetteplass i den nest øverste divisjonen, men har gjort sine saker bra i den andre cupen i landet. Slo Primeira-laget Maritimo hele 3-1 nylig og skal spille kvartfinale mot Benfica i begynnelsen av februar.

Hele 82 prosent av kryssene er på H, og vi garderer i håp om en skrell. HU.

12. Benfica - Leixoes
Gruppespill i den portugisiske ligacupen.
Benfica er i knallform om dagen og overtok serieledelsen med seieren over Porto i helgen. Er klar for kvartfinale i den andre cupen i landet.

Leixoes har falt ned til 12. plass i Segunda etter å ha tapt fire kamper på rad.

Benfica kommer troligtil å hvile en del spillere, og vi tar med en gardering i jakten på store premier. HU.

96-rekker
1. Manchester City – Blackburn H

2. Lyon – Marseille HU

3. Athletic Bilbao - Real Betis H

4. Espanyol – Alcorcon H

5. Osasuna - Real Madrid UB

6. Levante - Rayo Vallecano H

7. Napoli – Atalanta HU

8. Cercle Brugge - Zulte Waregem HUB

9. Lokeren – Westerlo H

10. Oostende – Genk HU

11. Porto – Penafiel HU

12. Benfica - Leixoes H

Klikk her for å levere dette spillet

432-rekker
1. Manchester City – Blackburn H

2. Lyon – Marseille HU

3. Athletic Bilbao - Real Betis H

4. Espanyol – Alcorcon H

5. Osasuna - Real Madrid HUB

6. Levante - Rayo Vallecano H

7. Napoli – Atalanta HU

8. Cercle Brugge - Zulte Waregem HUB

9. Lokeren – Westerlo H

10. Oostende – Genk HUB

11. Porto – Penafiel HU

12. Benfica - Leixoes HU

Klikk her for å levere dette spillet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.