Gå til sidens hovedinnhold

Se, nå gjør «El Tel» comeback!

Veteranmanageren tilbake på benken etter fem år.

Terry Venables ble sist sett på en trenerbenk da han i 2007 fikk ansvaret for å hjelpe Steve McClaren med det engelske landslaget.

Den nå 69 år gamle legenden har imidlertid en svært lang karriere bak seg både som klubbtrener og landslagstrener på balløya.

Han har ledet lag som Barcelona, Tottenham, Leeds og Queens Park Rangers. Han har også ledet både det engelske og australske landslaget.

«Teknisk rådgiver»
Og nå, fem år etter at han sist var i ilden, gjør 69-åringen comeback. Denne gangen har han fått en rolle i den lille klubben Wembley FC i London.

Rollen er «teknisk rådgiver», men i bunn og grunn er det bare et pent ord for trener. Venables starter i rollen med umiddelbar virkning, heter det.

Wembley FC er som nevnt en liten klubb. Den spiller i noe som kalles Combined Counties League, nivå ni i England, og har mindre enn hundre tilskuere på hjemmekampene.

- Det å trene og lære folk fotball har vært en viktig del av livet mitt i over 30 år. Dette er en ny mulighet til å dele min kunnskap med en ny gruppe mennesker, sier Venables.

Ny sponsoravtale
- Om de er villige til å lære, så er jeg villig til å lære bort. Grasrotfotball er utrolig viktig for denne sporten og om jeg kan bidra med noe i Wembley FC, gjør jeg gjerne det.

Wembley FC ble stiftet tilbake i 1946 og har nylig inngått en avtale med FA-cupsponsor Budweiser. Om det er grunnen til at gode gamle «El Tel» har ankommet, vites ikke.

Også som spiller hadde Venables en lang karriere. Den startet i Chelsea og han videre innom Tottenham, QPR, Crystal Palace og St. Patrick's Athletic.

69-åringen fikk kun med seg to landskamper for England som spiller, og hadde slik sett sin lengste landslagsperiode da han ledet nasjonen i perioden 1994 til 1996.

Se video med «El Tel» under:

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Lotto