Gå til sidens hovedinnhold

Se opp for denne brasilianeren!

Han er moden for en storklubb.

Denne spalten er levert av Eurosports Bundesliga-team, med Vebjørn Buen i spissen. Hver uke skriver han om det som skjer i den tyske toppdivisjonen.

Se høydepunktene fra forrige runde i videovinduet øverst!

Her er ukens fem tanker:

1) Borussia Dortmund sliter voldsomt med skader, mens Bayer Leverkusen og Borussia Mönchengladbach storspiller. Kampen om andreplassen er helt fantastisk å følge for tiden! Det er ingen som slår Bayern. De har allerede vunnet Bundesliga. Akkurat som i fjor, så viser Bayern at de er altfor gode i forhold til resten – i alle ledd på banen. Med det laget som Gladbach har og det spillet de viser, er de helt klart innen rekkevidde for en andreplass. Det tør jeg faktisk å påstå, men så spørs det om de klarer å holde dette gående ut sesongen og selvsagt unngå skader. Jeg synes de er på ganske lik linje med Leverkusen og nå skal Dortmund få det tøft, siden de er inne i et skademareritt av de sjeldne.

Jeg synes alltid det er gøy når lag som Gladbach og Leverkusen kommer seg opp i toppen, og de har absolutt gjort seg fortjent til det. Nå vinner de også kamper mot direkte utfordrere til medalje, og det er viktig. Bundesliga består ikke lenger bare av to lag som kan ta de to øverste plassene, det er flere. Det er helt umulig for meg å skulle gjette hvilke lag som tar medaljene, men jeg blir ikke overrasket om Leverkusen eller Gladbach står på andreplassen når sesongen er over, selv om Dortmund er det laget mange vil velge. Jürgen Klopp må tvangsfore gjengen med kalsium og vitaminer i vinterpausen!

2) De tidligere årene har Werder Bremen vært flinke til å erstatte stjernespillere de har måtte selge. For å ta et eksempel: Johan Micoud ble erstattet av Diego, som igjen ble erstattet av Mesut Özil. Men så har det stoppet opp, og Bremen har ikke funnet en god nok erstatter for spillere som Pizarro, for Naldo/Mertesacker eller for keeper Tim Wiese. Mye av grunnen til det ligger også i at Bremen mistet sportsdirektør Klaus Allofs til Wolfsburg. Allofs hadde samarbeidet med Thomas Schaaf i 13 år og det var det største tapet for klubben på lenge. Nå må ledelsen finne på noe lurt fremover, for veien ned til nedrykk er ikke altfor lang.

3) Se opp for Hoffenheims Roberto Firmino fremover! Han er god nok og klar for større utfordringer. Brasilianeren gjør sine saker meget bra, og om han hadde fått sjansen i en større klubb så er jeg sikker på at han hadde briljert. Hoffenheim er ikke en stor nok klubb for ham nå, og om han skal ta steget videre, så mener jeg at han må flytte på seg. Kanskje innen Bundesliga, men kanskje også utlandet. Gladbach er i mine øyne en perfekt klubb for ham. Det er en klubb som spiller hans type fotball – angrep, angrep, angrep.

Nå ryktes det også om interesse fra Atletico Madrid, og jeg er ikke overrasket over det. Firmino er en god målgjører og tilrettelegger. 12 mål og 9 assist på 17 kamper denne sesongen. Firmino er en morsom og underholdende fotballspiller med strålende teknikk, og han er bare 22 år. Han har 1,5 år igjen av sin nåværende kontrakt, så det blir spennende å se hvor han spiller etter sesongen.

4) Vi ser uke etter uke at Bayern München er verdens beste fotballag. Det er ingen tvil i verden. Det er ikke et eneste ledd på banen hvor de er svekket. De har store navn overalt både på banen, på benken, på trenerbenken og i ledelsen. Og de evner å fornye seg! I helgen kom de opp med et genialt cornertrekk. Ribery slo corneren lavt til Claudio Pizarro som sto helt stille og holdt på ballen inne i boksen. David Alaba tok løpet sammen med Ribery inne i boksen mens Bremen var fullstendig forvirret. Pizarro hælsparket ballen til Alaba som igjen slo til en umarkert Ribery som scoret. Enkelt, lett, effektivt og genialt!

5) To nordmenn utmerket seg igjen denne runden spillemessig, men totalt sett nok en nokså dårlig norsk runde. Omar Elabdellaoui og Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen da de sto på hver sin halvdel i helgen. Håvard Nordtveit kom inn som innbytter på overtid for Gladbach hjemme mot Schalke. Moa kom også inn som innbytter på overtid for Stuttgart hjemme mot Hannover. Tarik Elyounoussi var ubenyttet reserve for Hoffenheim borte mot Frankfurt mens Vegar Eggen Hedenstad var ikke i troppen til Freiburg hjemme mot Wolfsburg

HTML EMBED
Topp 5 Bundesligaen
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=6FRM0yENtDG3uWskydFFrWWHCVmCC1sq6H24ErD5GhUwOakdxzHmIWW4f3Dg068bDlY9Eur24n1wvI8-pPnTuCwHzWjFamRv6xPTkqD4DleatuMHkaW1SQ&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);
Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?