RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Se opp for denne spissen i Tippeligaen 2015

STORSPILLER: Pål Alexander Kirkevold har vært 1. divisjons beste spiller denne sesongen.
STORSPILLER: Pål Alexander Kirkevold har vært 1. divisjons beste spiller denne sesongen. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Pål Alexander Kirkevold ble kåret til årets spiller i 1. divisjon.

Sandefjords angriper, Pål Alexander Kirkevold, mottok søndag prisen som 1. divisjons beste spiller i 2014. 23-åringen ble også toppscorer i Norges nest øverste divisjon, med 19 mål på 29 kamper.

Kirkevold vant prisen i konkurranse med Magnus Andersen fra Tromsø og Gjermund Aasen fra Ranheim. 

Ikke overrasket
Prisvinneren er ikke overrasket over at det har gått så bra denne sesongen. Til Nettavisen forteller han at han kom til Sandefjord med store ambisjoner, både om opprykk og om å bli toppscorer.

- Jeg er veldig fornøyd med mitt eget spill, og med lagets spill. Det har vært en innholdsrik sesong. Den har vært veldig positiv for min del, og jeg har tatt mange steg. Det var derfor jeg kom hit til Sandefjord før sesongen, sier han til Nettavisen.

Se alle Kirkevolds scoringer i 1. divisjon nederst i artikkelen.

Høgmos redningsmann?
Den ambisiøse angriperen kom til Sandefjord fra Mjøndalen før årets sesong. Han er klar for å banke inn flere kasser for Lars Bohinens lag også neste sesong, i Tippeligaen. Klarer han å prestere der, er han likevel klar på at Sandefjord bare er et springbrett til den store fotballverdenen.

MÅLJEGER: Benny Lekström er ikke den eneste 1.divisjons-keeperen som har måttet plukke avslutninger fra Pål Alexander Kirkevold ut av nettet.

- Tar jeg noen flere steg neste sesong, blir målet å komme seg til utlandet og å spille for landslaget. Kanskje det er realistisk innen to til tre år.

Når Nettavisen lurer på om han kan være landslagssjef Per-Mathias Høgmos redningsmann på topp, nekter han ikke for at det hadde vært artig.

- Ja, ikke sant. Jobber jeg knallhardt, så kan det gå veldig fort.

- En dødelig avslutningsfot
Spissen forteller at han er en ekstremt sterk spiller, som er god til å holde på ball. I tillegg har han en dødelig avslutningsfot.

- Jeg trenger absolutt ikke mange sjanser. Avslutningsfoten min er dødelig. Jeg setter sjansene når de kommer. Motspillerne skal absolutt ikke gi meg mye tid innenfor 20 meter før den sitter i mål, forklarer storscoreren til Nettavisen.

Det blir spennende å se om Kirkevold kan følge opp årets gode sesong, når han møter hakket vassere forsvarspillere i Tippeligaen neste sesong. Gjør han det, så må Høgmo virkelig vurdere å hente inn kraftpluggen til landslagstroppen.

Toppfotballsjefen imponert
Toppfotballsjef Nils Johan Semb mener unggutten var en fortjent vinner av prisen.

- Kirkevold er en sterk og robust målscorer som har funnet nettmaskene 19 ganger. Han er ung og har hatt en flott utvikling, både i Mjøndalen og i Sandefjord nå i år. Pål har vært en stor bidragsyter til opprykket, og det blir spennende å følge ham i Tippeligaen neste år. En verdig vinner, sier toppfotballsjefen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere