*Nettavisen* Sport.

Se opp, Newcastle

Gjør klar for fotballens virkelige romatikk, fotballens kjærlighet på pinne og selve essensen i FA-cupen. Yeading fra Middlesex skal forsøke å slå ut selveste Newcastle United.

09.01.05 16:02

Følg FA-cupen direkte

David mot Goliat blir en underdrivelse som metafor med tanke på dagens FA-cupoppgjør. David hadde strengt tatt en steinslynge og langt bedre odds enn hva Yeading normalt skal ha mot Newcastle United.

Seks divisjoner skiller lagene, men Yeading-manager Johnson "Drax" Hippolyte påstår klubben kan tette igjen forskjellen. Klubben håper på å skrive historie ved å bli det tabellmessig svakeste laget til å slå ut et lag fra øverste divisjon noen sinne. Newcastle har blitt slått ut av lag utenfor ligasystemet tidligere. De var også fryktelig nær ved å bli slått ut av Stevenage Borough i 1998.

Yeading har aldri tidligere nådd tredje runde i FA-cupen. De stiller til dagens kamp med syv strake seiere og seier i elleve av de siste tolv kampene.

Klubben leder klart Rymans League division one North, men er avhengig av utbedringer på arenaen for å få tilatelse fra forbundet til å rykke opp. Inntjeningen fra søndagens kamp kan være løsningen.

Stor favoritt
Newcastle har vunnet cupen seks ganger, men de har ikke lykkes siden 1955. Klubben mangler Alan Shearer som er skadet, men har nysignerte Jean-Alain Boumsong og Celestine Babayaro klare for debut.

De to er verdt mer enn hele stallen og stadion til Yeading.

Stoke – Arsenal
Stoke-supportere som har levd en stund er svært revansjesugne når klubben søndag for syvende år møter Arsenal i cupen. De har aldri klart å slå ut London-laget.

To ganger har Stoke City nådd semifinalen i FA-cupen, men begge gangene har Arsenal vært i veien, og begge gangene etter omkamp. Aller verst var det kanskje i 1971, året Arsenal vant sitt første ”The Double”. Stoke ledet 2-0 og hadde en rekke sjanser til å score flere mål. Arsenal var på hæla, men slo tilbake og la grunnlaget for klengenavnet ”Lucky-Arsenal”.

Londonerne fikk straffe på overtid og utlignet til 2-2 bare sekunder før sluttsignalet. Peter Storey scoret straffemålet på Stoke-keeper Gordon Banks. Omkampen vant Arsenal 2-0.

Sist disse klubbene møttes I FA-cupen var for 14 år siden på Stokes nå nedlagte hjemmebane Victoria Ground. Gjestene Arsenal vant tredjerundekampen 1-0 den gang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.