Gå til sidens hovedinnhold

Se Premier League-stjernenes selvportrett

Steven Gerrard, Wayne Rooney og over 40 andre har tegnet seg selv.

Wayne Rooney, Steven Gerrard, Didier Drogba, og Theo Walcott er alle store fotballstjerner, og noen mener nok sikkert at det de til tider bedriver ute på banen kan betegnes som kunst.

Men nå har de også fått prøve seg som kunstnere på en helt annen måte. I forbindelse med en veldedighetsaksjon har stjernespillerne nemlig fått muligheten til å tegne et selvportrett.

Rooney som Picasso
Over 40 Premier League-spillere har bidratt, og i tillegg til allerede nevnte navn har også stjerner som Cesc Fabregas, John Carew, Ryan Giggs, og Carlos Tevez tatt tegnestiften fatt.

Den britiske kunstkjenneren Emma Bache har tatt en nærmere titt på tegningen til blant andre Wayne Rooney, og hun mener 24-åringen gir uttrykk for en skjult sensualitet med sitt verk.

- Han er kanskje ikke mest kjent for denne type kunst, men måten han har tegnet ansiktet er litt Picasso-aktig. Dette bildet har et veldig stort hode, og tydelige øyne og munn. Det er interessant å se at han brukte blåfarge på øynene og rødfarge på munnen. Det er sensuelt, sier Bache ifølge The Telegraph.

Gerrard med nakke
Rooney er en av får som har brukt farger på sin tegning. Arsenals Theo Walcott valgte for eksempel bare å tegne en tynn fyrstikkfigur, mens Steven Gerrards selvportrett skilte seg ut fordi han hadde tegnet en usedvanlig lang nakke på sin figur.

Fabregas fremstilte seg selv med veldig piggete hår, mens David James - en av spillerne som er kjent for å kunne tegne - skriblet seg selv ned med et spørsmålstegn over hodet.

- Dette er en stor figur, med en veldig tydelig lang nakke. Det virker som han ønsker å stikke hodet opp og kikke over en vegg. Han ønsker å få med seg alt. Han beskriver seg selv som en type som liker å observere og som en viktig mann, sier hun om kapteinens tegning, som du kan se i bildet øverst i saken.

John Carews figur, som du kan se i margen til venstre, ble ikke omtalt av Bache, men som vi kan se er ikke den norske sluggeren av de dårligste til å tegne blant stjernene på balløya.

Ærlige Drogba
Kunstkjenneren har også tatt en nærmere titt på tegningene til Ryan Giggs, Theo Walcott og Chelsea-spiss Didier Drogba.

- Giggs viser en type som ønsker å få ting gjort, og som ikke bryr seg om fortiden. Walcotts tegning symboliserer en vet hvor han vil, og som er fast bestemt på å nå toppen. Mens Drogba kan tolkes som en som er åpen, ærlig og blid, og som ikke har noe å skjule, forteller Bache, uten å vel få den helt store støtten fra fotballfans rundt om for sin karakteristikk av sistnevnte.

Alle de over 40 tegningene har blitt samlet i en bok, og vil bli auksjonert bort førstkommende mandag til inntekt for musikkaksjonen Nordoff-Robins. Auksjonen vil bli avholdt i London, og selve lokalet er kun åpen for inviterte gjester, men skulle du ønske å skaffe deg denne perlen av en bok, kan du gi bud på http://www.nordoff-robbins.org.uk. Men dyrt blir det nok.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg