Gå til sidens hovedinnhold

Se Ringbergs drømmetreff

Hele syv mål rant inn på Fosshaugane lørdag. Ett av dem var av det virkelig lekre slaget.

(Se drømmemålet i videovinduet over.)

SOGNDAL - HAMKAM 3-4 (kampfakta): Sogndal og HamKam tjuvstartet den 10. runden av Adeccoligaen lørdag ettermiddag.

Og for en målfest det ble på Fosshaugane Campus. Saftlaget fra Sogn slo tidlig sprekker i de bakre rekker. Gjestene var ikke stort bedre.

Ringreven Ringberg
Utskjelte Oluwasegun Abiodun har rettet både sterk kritikk og kjærlige hilsener til styresmaktene på Briskeby de siste ukene. Lørdag var han tilbake der han hører hjemme: blant målscorerne.

Sogndal ga imidlertid serielederne kamp til døren.

Markus Ringberg sendte de grønne og hvite foran etter 18 minutter. Og for et skudd svensken sendte avgårde. Daniel Kvåle i hjemmeburet var sjanseløs på drømmetreffet.

En annen veteran, hjemmelagets Håvard Flo, brakte imidlertid balanse i regnskapet kun tre minutter senere.

Abiodun-show
Etter 34 minutter strakte så en glad nigerianer hendene mot himmelen. HamKam var igjen foran. Men Hamar-laget var kun 27 minutter i himmelen.

Brian Waltrip utlignet for Sogndal halvveis inn i andre omgang. Kun for å se samme Ringberg gi gjestene 2-3 i det 79. minutt.

Minutter før slutt dukket imidlertid også den gamle proffspilleren Flo opp for andre gang. Dermed var stillingen 3-3 - kun tre minutter før full tid.

Men tro det eller ei: kampen var langt fra over.

To minutter på overtid stilnet Jan Michaelsen jubelen i Sogndal. 3-4 var et faktum helt på tampen. Sogndal maktet aldri å utligne for fjerde gang.

Kamma på topp
Sogndal-trener Karl Oskar Emberland var imidlertid ingen slagen mann etter thrilleren.

- Vi spiller en meget bra 2. omgang. Jeg kommer ikke til å gå løs på enkeltspillere etter dette, sier Fosshaugane-sjefen til TV 2 Sporten.

Han var imidlertid meget misfornøyd med at Hamar-laget avgjorde mens to SIL-spillere lå nede med skader.

- Det er noe som heter fair play. Dette var absolutt ikke fair play av HamKam. Det var pinlig å se, legger en irritert Emberland til.

HamKam rykker uansett ifra på toppen av Adeccoliga-tabellen etter lørdagens knappe seier. Resten av runden spilles søndag. Med like mange nettsus blir det en særdeles trivelig affære.

Reklame

Årets julegave? Ball-genseren er tilbake!