Gå til sidens hovedinnhold

Seier - men langt til toppen

Etter å ha fått bank mot Lillestrøm for en uke siden, slo HamKam tilbake mot Kongsvinger onsdag.

HamKam vant 3-1 over Adecco-laget. Det gjorde godt for det nyopprykkede tippeligalagets selvtillit. Men HamKam-trener Arne Erlandsen innrømmer at dagens motstander var av et helt annet kaliber enn Lillestrøm, som knuste Hamar-laget 4-0.

- Fredag møtte vi et Lillestrøm som er medaljekandidat i tippeligaen. I dag møtte vi et svakere lag, som vi spilte jevnt med, forteller Erlandsen til Nettavisen.

- På det jevne
Kongsvinger åpnet best i treningskampen på hjemmebane, men etter bare 13 minutter tok HamKam ledelsen. Olivier Karekezi satte ballen i nettet og sørget dermed for en god start på sin HamKam-karriere.

0-1 sto seg til pause.

Ti minutter ut i andreomgangen økte HamKam ledelsen etter scoring av Roman Kienast. Femten minutter før slutt reduserte KIL til 1-2, før Frode Bjørnevik scoret HamKams tredje mål. 1-3 ble sluttresultatet og HamKam fikk dermed rettet opp litt av inntrykket etter tapet for Lillestrøm.

Ifølge Erlandsen spilte hele laget på det jevne, og han synes kampen var en grei gjennomkjøring.

- Må jobbe knallhardt
Men Erlandsen er klar over at laget må spille bedre enn på det jevne når serien starter. Han tror HamKam har et godt stykke igjen før de kan hevde seg helt i toppen av Tippeligaen, og at de må jobbe hardt for å stå rustet til det høye nivået de møter når sesongen i den øverste serien starter.

- De neste månedene må vi jobbe knallhardt for å heve kvaliteten på spillet vårt. Vi er nødt til å prestere stabilt på et høyere nivå når vi møter bedre motstand, sier Erlandsen.

Klikk her for flere fotballnyheter
Her får du full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter sendt til deg på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus