Seier og hyllest for Klopp

I første kamp etter at Jörgen Klopp offentliggjorde sin avgang som Dortmund-trener ble han hyllet av klubbens supportere da Paderborn ble slått 3-0.

Den suksessrike treneren har ledet laget til to seriegull. Denne sesongen har imidlertid vært en nedtur, og Klopp forklarte avgangen ved sesongslutt blant annet med at klubben alltid må komme først.

Det hadde supporterne bitt seg merke i. Et stort banner med Klopp-sitatet «det som teller nå er klubben – og den er større enn oss andre» ble vist fram blant den harde kjernen av Dortmunds supportere før kampen mot Paderborn, og Klopp ble møtt med applaus.

- Det kommer til å bli emosjonelt nå som sesongen nærmer seg slutten. Men nå handler det bare om fotball og å ta poeng, og alt annet må vi stenge ute, sa Klopp.

På banen endte det med tre poeng for Dortmund etter at alle målene kom i annen omgang. Henrik Mkhitaryan scoret like etter hvilen, før Pierre-Emerick Aubameyang doblet til 2-0 like etter. På slutten sørget Shinji Kagawa for at det endte i en fin 3-0-seier over nedrykkstruede Paderborn.

- Jeg er veldig fornøyd med spillet vårt. Vi fortjente å vinne i dag, la Klopp til.

Seieren betyr at Bayern kan sikre seg seriemesterskapet allerede kommende helg.

Laget sliter med en rekke skader før de skal forsøke å hente opp 1-3 mot Porto. Dermed fryktet supporterne det verste da venstreback Bernat måtte byttes ut.

- Vi ville ikke risikere noe. Vi tok ham av for å være sikker på at han kan spille neste kamp, forklarte trener Pep Guardiola.

Leverkusen klatret til 3.-plass etter en klar 4-0-seier over Hannover på hjemmebane. Omer Toprak og Julian Brandt sørget for at det sto 2-0 til pause. Etter hvilen var scoringer av Kyriakos Papadopoulos og Stefan Kiessling det som skulle til for at det endte i storseier.

Mats Møller Dæhli er ennå ikke friskmeldt for sine kneproblemer og var ikke i kamptroppen for vertene.

I Berlin endte det uten scoringer i oppgjøret mellom Hertha Berlin og Köln. Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen på vertenes midtbane, mens Bård Finne nok en gang ble sittende på benken kampen ut for Köln. Begge lagene har nå sju poeng ned til kvalifiseringsplassen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.