*Nettavisen* Sport.

Seier og to nye spillere for Rekdal

Foto: Dag Langerød (Mediehuset Nettavisen)

Sterk sesongstart av Aalesund.

27.01.11 15:47

AALESUND - W. KRAKOW 2-0:

LA MANGA (Nettavisen): Kjetil Rekdal er sjelden fornøyd, men torsdag ettermiddag kostet han på seg et par små glis på La Manga.

Aalesund hadde nemlig hatt et godt døgn.

Onsdag kveld fikk Rekdal beskjed om at Jason Morrison, som spilte for Strømsgodset i fjor høst, har skrevet under for klubben. Samtidig er det klart at det bare er detaljer som gjenstår før den nigerianske spissen Solomon Okoronkwo også er klar. Det eneste som mangler er at spissens russiske klubb får papirarbeidet sitt i orden.

Torsdag fikk Rekdal så se et Aalesund-lag som imponerte i deler av spillet sitt, og som slo polske Wisla Krakow i 8. delsfinalen av Copa del Sol-turneringen.

Møter VIF eller FCK
Det var Aalesunds første kamp for sesongen, men de viste at deler av spillet allerede var på plass. I 2. omgang scoret så Daniel Arnefjord, etter et frispark av Michael Barrantes. Så satte Pablo Herrera inn 2-0, en liten stund etter at han misbrukte et straffespark.

Dermed møter Rekdals lag vinneren av FC København og Aalesund i kvartfinalen.

Til den kampen vil forsterkningene trolig også være på plass.

- Jeg håper å ha både Jason og Solomon her nede i løpet av fredagen, sier Rekdal til Nettavisen.

- Aldri helt fornøyd
Helt fornøyd er han imidlertid ikke.

- Det er jeg sjelden, sier han lett glisende.

- Ja, deler av det vi visste i denne kampen er bra til å være i slutten av januar. Alt var imidlertid ikke rosenrødt, legger han til.

- Vi gjør en del dumme ting som vi slapp unna med i denne kampen, men som vi fort kan bli straffet for ellers. Det mest positive er at vi viser at vi fysisk og strukturmessig er langt på vei. Flere av unggutta viste seg også frem. Nå ga vi imidlertid initiativet til motstanderen. Det er når vi skal spille ut motstanderen selv vi finner ut hvor gode vi er.

- Men mål nummer én i denne kampen var å holde nullen. Det klarte vi – om ikke med glans, sier Rekdal – og tenker blant annet på en kjemperedning av Sten Grytebust, da en Wisla-spiller avsluttet alene med keeper fra ti meter.

Skal ha nok en spiss
Rekdal er heller ikke ferdig med handlingen for i vinter.

- Nei. Vi må ha en spiss til. Vi hadde Tor Hogne Aarøy som enslig spiss i fjor høst. Nå er han borte, men vi får inn Solomon. Vi må ha inn en til. Det nytter jo ikke å omskolere folk til å score mål så enda en spiss er en nødvendighet, sier Rekdal.

PS. Fredrik Carlsen var Aalesunds kaptein i torsdagens kamp, men Kjetil Rekdal avviser at han har bestemt seg for at 21-åringen blir klubbens faste kaptein. - Vi kommer til å rullere på oppgaven utover, sier Aalesund-treneren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag