Gå til sidens hovedinnhold

Seiersdansen kom for tidlig

John Carew scoret igjen, men Stoke kom grusomt tilbake på Villa Park.

ASTON VILLA - STOKE 2-2:

Da John Carew satte inn 2-0 for Aston Villa ti minutter før slutt, tydet det aller meste på at en viktig hjemmeseier ble sikret mot Stoke på Villa Park.

Med tre poeng ville Birmingham-klubben være bare ett poeng bak Liverpool og Chelsea på Premier League-tabellen, men den gang ei. Stoke kom tilbake i sluttminuttene og stjal med seg et livsviktig poeng for laget som fortsatt er å finne under nedrykksstreken.

Om utligningen var fortjent rent spillemessig er et åpent spørsmål, for det var Aston Villa som styrte spillet i flesteparten av de 90 minuttene søndag.

Bulgarsk lobb
Hjemmelagets toppscorer Gabriel Agbonlahor var farlig frempå etter ti minutter, men en Stoke-forsvarer fikk ballen vekk like før den trillet over målstreken.

Deretter ble det roligere, ettersom Stoke-forsvaret gjorde en god jobb med å demme opp for hjemmelagets forsøk på å lage sjanser - i førtifem minutter.

På overtid av første omgang dukket imidlertid Stilian Petrov opp. Ballen ble spilt mot bulgareren like utenfor 16-meteren, og på hel volley lobbet han ballen nydelig over Thomas Sørensen i Stoke-målet. Dermed sto det 1-0 til pause, og det skulle bli verre for bortelaget.

Nesten assist
Kvarteret før slutt byttet Martin O'Neill ut en for dagen svak Emile Heskey, og inn kom en målfarlig nordmann. Og John Carew trengte ikke mer enn tre minutter på å score sitt sjette seriemål for sesongen, og de aller fleste trodde det hele var avgjort.

Aston Villa hadde nemlig full kontroll på spillet nå, og like etter nordmannens scoring kunne Agbonlahor legge på til 3-0 etter at Carew vant ballen og la inn mot spisskollegaen.

Men forsvaret var i veien, og nå ville Stoke vise muskler.

Klokka viste 87 minutter da Ryan Shawcross headet et innlegg fra James Beattie kontant i buret. Målet kom etter flere minutter med press fra bortelaget, og reduseringen ble en vitamininnsprøytning for bortelaget.

Og da Glenn Wheelans skudd to minutter på overtid snek seg inn bak Brad Friedel i Villa-målet kunne hjemmefansen bare konstatere at en unik mulighet til å nærme seg Liverpool og Chelsea ble sløst bort på Villa Park.

Med 2-2 holder Aston Villa 4.-plassen i Premier League, tre poeng bak de nevnte rivalene.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

NÅ: Milrab har oppdatert salget med sportsklokker og Oakley