RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix

Seks mann fikk null på spillerbørsen

Sist oppdatert:
«Skift sport», er avisens klare beskjed til syndebukkene.

Det var onsdag kveld at Danmark opplevde et av de største fotballsjokkene på lang, lang tid.

Den stolte nasjonen ble feid av banen hjemme mot Armenia i VM-kvalifiseringen og tapte med ydmykende 4-0 i Parken.

Resultatet har selvfølgelig fått danske medier til å rase, og flere aviser krever nå hovedtrener Morten Olsens hode på et sølvfat.

Extra Bladet er en av avisene som går hardt ut mot hele det danske laget. På avisens spillerbørs får fem spillere og trener Olsen null av seks mulige poeng.

Fem utespillere
Andreas Bjelland, Simon Kjær, Christian Eriksen, Dennis Rommedahl og Simon Poulsen får alle null. Det samme får altså Morten Olsen for sin innsats fra benken.

Skalaen fra 0-6 har alle også en kommentar tilknyttet seg, og får man null på børsen betyr det i praksis: «Skift sport».

De fleste øvrige spillerne på laget fikk én på børsen, mens innbytter Simon Makienok kan skryte av å ha fått en toer av Ekstra Bladet. En toer betyr «så vidt bestått».

Også B.Ts sportsside Sporten.dk har vært harde på børsen. Nettstedet operer blant annet med karakteren -3 på flere spillere.

Det er Dennis Rommedahl, Simon Poulsen og Simon Kjær som får den «æren». Sporten.dk har gitt neste alle øvrige null på sin børs, bortsett fra Michael Krohn-Dehli, som har fått to.

Danmark ligger nå på en femteplass i gruppe B av VM-kvalifiseringen. Laget står med seks poeng fra seks kamper, og veien til VM i 2014 ser svært lang ut.

Tapte mot Malta
Det er solide Italia som topper gruppen med 14 poeng fra seks kamper. Bulgaria (10 p), Tsjekkia (9 p), og Armenia (6 p) ligger også foran danskene.

- Det er uverdig for et landslaget. Det er spillerne ute på banen som må ta ansvaret. Vi hadde forberedt oss bra til kampen, så spillerne må ta på seg dette, sier lars Jacobsen ifølge sporten.dk.

Kun lille Malta plasserer seg bak danskene på tabellen i gruppen. Den danske fiaskoen mot Armenia har gått sin seiersgang verden over.

- Armenia tangerer den største seieren i nasjonens historie, etter et rungende 4-0-seier over Danmark. De sørget også for at vertenes VM-drøm nå kan være over, skriver Sky Sports.

Det skal også legges til at Armenia nylig tapte for tabelljumbo Malta. I den kampen ble tidligere Lillestrøm-spiller Michael Mifsud matchvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere