RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Frankrikes f.v.: Olivier Giroud, Blaise Matuidi, Mamadou Sakho og Antoine Griezmann jubler for en scoring under privatlandskampen i fotball mellom Frankrike og Norge på Stade de France i Paris. Frankrike vant 4-0.
Frankrikes f.v.: Olivier Giroud, Blaise Matuidi, Mamadou Sakho og Antoine Griezmann jubler for en scoring under privatlandskampen i fotball mellom Frankrike og Norge på Stade de France i Paris. Frankrike vant 4-0. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Selger billigbilletter til fotball-EM

Sist oppdatert:
Billettprisene for neste års EM-sluttspill i fotball vil starte på bare 25 euro (210 kroner), opplyste UEFA tirsdag.

- Dette er eksepsjonelt billig for et så prestisjetungt idrettsarrangement, sa Jacques Lambert, som er leder av organisasjonskomiteen, da billettprisene ble offentliggjort.

Det vil legges ut billetter til 25 euro til 43 av de 51 kampene. Det gjelder alle gruppekamper unntatt åpningskampen, samt åttedelsfinalene.

Det blir slett ikke bare billige billetter til kampene i sluttspillet i Frankrike. De dyreste billettene til finalen på Stade de France utenfor Paris 10. juli neste år vil koste 895 euro (vel 7500 kroner), men Lambert lover at en kvart million billetter vil bli solgt billig.

Til sammen legges en million billetter ut for salg i perioden 10. juni til 10. juli i år. Ytterligere 800.000 vil bli solgt etter trekningen i desember.

- For å garantere at denne store europeiske fotballfesten blir en suksess, ønsket vi en brukervennlig og åpen salgsprosedyre der alle, uansett hvor i verden de kommer fra, har samme sjanser til å kjøpe billetter, sa Lambert.

Arrangøren håper å unngå kritikken som ble rettet mot billettsalget til fjorårets VM i Brasil, som av mange ble oppfattet som urettferdig.

Billettene til 25 euro utgjør 10 prosent av de 2,4 millioner billettene til mesterskapet, inkludert billetter som gis til sponsorer.

UEFA har sagt at 20.000 billetter vil bli gitt til fattige barn i Frankrike.

De 51 kampene i EM skal spilles på ti ulike arenaer i Frankrike, med avspark 15.00, 18.00 og 21.00. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere