RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Ole Kristian Selnæs er skuffet over Rosenborgs poengfangst så langt i Europa League. Torsdag ble det 0-1-tap mot Dnipro på Lerkendal.
Ole Kristian Selnæs er skuffet over Rosenborgs poengfangst så langt i Europa League. Torsdag ble det 0-1-tap mot Dnipro på Lerkendal. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Selnæs etter RBK-tap: - Jeg er så forbannet, jeg har ikke ord

Sist oppdatert:
Rosenborg var centimetere fra scoring, men så kom kalddusjen.

RBK - DNIPRO 0-1:

Rosenborg har hatt mye å juble for på Lerkendal denne sesongen, men torsdag kveld måtte de se seg slått 1-0 av ukrainske Dnipro i Europa League.

Kampen var lenge sjansefattig, men etter 78 minutter fikk Holmar Örn Eyjolfsson en stor sjanse til å sende trønderne i ledelsen. Dessverre for RBK headet han tverrliggeren, og da hjemmelaget ikke tok var på deres sjanse, viste gjestene hvordan det skulle gjøres sekunder senere.

Yechen Seleznyov trengte nemlig kun én stor sjanse til å sette inn det avgjørende 1-0-målet til Dnipro da han mottok et godt innlegg fra lagkamerat Matheus.

Skuffet Selnæs

RBK-kaptein Ole Selnæs gjennomførte nok en god kamp på Lerkendal, men var likevel en svært skuffet mann etter kampen.

Unggutten føler trønderne har fått lite betalt i Europa League så langt til tross for gode prestasjoner.

- Jeg er så forbannet, jeg har ikke ord. Vi burde ha stått med seks poeng i mine øyne. Jeg er dritsur, sier Selnæs til til Adressa etter kampen.

21-åringen innrømmer imidlertid at det var vanskelig å bryte ned Dnipro torsdag.

- De forsvarer seg godt, man merker at det er et steg opp sånn sett. Forsvarsspillerne og midtbanen kan forsvare seg. De ligger lavt og gjør det vanskelig for oss. Det er irriterende, sier Selnæs

Jevnspilt

Kåre Ingebrigtsens menn fikk en god start på årets Europa League-sesong da de klarte uavgjort borte mot Saint-Etienne i den første kampen i gruppespillet.

Det var imidlertid ikke ventet at det skulle bli noe lettere torsdag kveld da forrige sesong finalist Dnipro kom på besøk til Lerkendal.

Gjestene la tidlig i kampen press på trønderne uten at de klarte å skape all verden av den grunn. Rosenborg-spillerne forsvarte seg godt og hindret ukrainerne fra å komme til de store sjansene.

Utover omgangen tok Rosenborg mer over kampen. Etter en halvtime spill mottok Pål André Helland ballen ved kanten av sekstenmeteren, før han prøvde seg med et skudd. Men dessverre for hjemmefansen hadde Denys Boyko god kontroll på avslutningen.

TØFFE DUELLER: Det ble mange tøffe dueller på Lerkendal torsdag kveld, men noe sjansebonanza ble det aldri.

Selv om begge lag virket ivrige etter å få det første målet, ble det veldig mye nesten-muligheter. Ingen av lagene klarte nemlig å skape klare målsjanser og da dommeren blåste av etter de første 45 minuttene stod det fortsatt 0-0 på måltavlen på Lerkendal.

Tverrliggeren

Førsteomgangen var ikke av det mest underholdende slaget, og det så lenge ut til at andreomgangen skulle nærmest bli en kopi av den første.

Rosenborg fortsatte som i de første 45 minuttene å legge et lite press på Dnipro, men klarte likevel ikke å komme til de helt klare målsjansene.

Det var riktignok frem til det var spilt 78 minutter på Lerkendal.

Holmar Örn Eyjolfsson fikk nemlig en gigantmulighet fra cirka fem meter etter et Rosenborg-frispark. Islendingen fikk headet mot mål, men avslutningen gikk dessverre i tverrliggeren.

Dnipro svarte

Den store Rosenborg-muligheten så ut til å vekke gjestene. For sekunder senere fikk Matheus ballen på venstrekanten før han la den inn foran mål. Der ventet Yechen Seleznyov som stanget inn 1-0 til Dnipro.

Dnipro-spillerne kunne juble for 1-0 mot Rosenborg på Lerkendal torsdag kveld.

Rosenborg forsøkte å utligne mot slutten av kampen, men igjen ble det bare nesten for trønderne.

Dermed ble det 0-1-tap i Europa League for Rosenborg torsdag kveld.

Se siste episode av Tippemagasinet under:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere