RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
INGEN FRAMGANG: Nils Johan Semb synes ikke norske lag imponerer i Europa.
INGEN FRAMGANG: Nils Johan Semb synes ikke norske lag imponerer i Europa. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Semb: - Ingen framgang for norsk fotball

Tre av fem norske lag er allerede slått ut av europacupene.

Tre av fem norske lag er allerede slått ut av europacupene. Toppfotballsjef Nils Johan Semb savner framgang.

Norsk fotball er langt unna gammel storhetstid. De siste årene har Norge falt nedover UEFAs klubbranking, og det ser ikke lyst ut i år heller.

- Status for norsk fotball er at den ikke har hatt framgang de siste par årene. Det er helt klart. Her har nok økonomi en del å si. Klubbene er ikke i stand til å forsterke seg, sier Semb til NTB.

- Opp til Molde og RBK
I midtuken røk seriemester Strømsgodset, Haugesund og Tromsø i tur og orden ut av Europa. Kun Molde og Rosenborg står igjen til å forsvare Norges ære. Begge gikk torsdag videre til 3. kvalifiseringsrunde i europaligaen.

- Det mest positive var at RBK klarte å snu hjemmetapet til avansement. Molde hadde allerede et solid utgangspunkt. Det er bra at de to lagene som er i toppen av norsk fotball, tok seg videre.

- For norsk fotball blir det nå avgjørende hvordan Molde og Rosenborg gjør det videre. Kommer de seg til gruppespillet, kan det gi Norge et løft på rankingen, sier Semb.

Rosenborg tapte overraskende 1-2 for Sligo Rovers på Lerkendal, men 3-1-seier i Irland sikret trønderne retten til å møte tyrkiske Karababükspor. Molde skal spille mot ukrainske Zorja Lugansk etter sammenlagtseier 5-2 over Gorica (Slovenia).

Svekker seg

For Strømsgodset brast mesterligadrømmen ved første hinder. Drammenserne møtte en vanskelig motstander i rumenske Steaua Bucuresti og røk onsdag ut 0-3 sammenlagt.

Semb mener en blanding av tøff trekning og et Godset-lag som ikke er like godt som i fjor, ble utslagsgivende.

- Steaua har vært bra i Europa de siste årene. I hjemmekampen hadde Godset nok sjanser til å score, men tok ikke vare på dem. Det er litt typisk for norsk fotball at seriemesteren ikke er like sterk når den skal prøve seg i Europa.

Haugesund vant 1-0 borte mot Sarajevo, men bosnierne slo hardt tilbake med 3-1-seier i returkampen. Heller ikke Tromsø lyktes på hjemmebane da færøyske Vikingur vant 2-1 på Alfheim. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere