Semb antyder at Drillo er favoritt

Foto: Håkon Mosvold Larsen

- Vi ønsker kontinuitet i spillestilen, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb.

14.05.11 19:21

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Lørdag ettermiddag kom meldingen de fleste har forventet en stund: Ståle Solbakken blir ikke norsk landslagssjef, og tar i stedet over treneransvaret i FC Köln.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb og Norges Fotballforbund (NFF) bestemte seg i november 2009 for at Egil Drillo Olsen skulle bli ny landslagssjef frem til 2012. Da skulle etter planen Ståle Solbakken overta roret.

Nå må igjen Semb starte arbeidet med å finne en ny landslagssjef.

Kjappe forhandlinger
- Det har gått forholdsvis fort siden Köln tok kontakt med oss på torsdag kveld og sa de ville kjøpe løs Solbakken. Vi skulle gjerne hatt Ståle som landslagssjef fra 2012 og videre utover, men når Ståle så sterkt har ønsket å fortsette som klubbtrener, måtte vi sette oss ned og finne en løsning, forteller Semb til Nettavisen.

- Hvor mye måtte Köln betale for å få Solbakken?

- Vi har fått en avtale som er fullt ut akseptabel, og jeg vil ikke si noe om sum, sier Semb, som også nekter å kommentere påstandene om at Solbakken kostet tyskerne 20 millioner kroner.

God oversikt over kandidater
Semb fortellet at han allerede har kartlagt aktuelle trenere i forbindelse med ansettelsesløsningen med Drillo/Solbakken, og derfor er i forkant av prosessen.

- Det gjør at jeg allerede har god oversikt, hvert fall i Skandinavia. Jeg tror faktisk jeg har full oversikt over de som er aktuelle kandidater i Europa. Vi har allerede kartlagt bra, og nå skal vi spisse kartleggingen og ta det derfra, sier Semb, som ikke vil gå inn på aktuelle navn.

Toppfotballsjefen har allerede gjort seg noen tanker om hva han ser etter i en ny landslagssjef. Han går langt i å antyde at Drillo er favoritt til å fortsette i landslagets førersete.

- Jeg har naturligvis noen tanker om hva slags trenertype og stil jeg vil se etter. Vi har hatt bra suksess med Drillo-stilen nå en periode, og har løftet oss veldig. Det er klart at vi ønsker å ha kontinuitet i det arbeidet da, sier Semb.

Nåværende landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har tidligere uttalt at han ikke vil fortsette i jobben.

- Jeg vet at det har vært 70-åringer som har blitt europamestere, men jeg har ikke tenkt å fortsette noe særlig lenger enn ut denne kvaliken her, sa Drillo til NRK i april.

Dermed kan det tyde på at Nils Johan Semb står foran en utfordring når han skal finne en ny trener.

- Alltid en risiko
- Er du skuffet over at Solbakken nå ikke ærer kontrakten han skrev med NFF, Semb?

- Vi skrev en kontrakt med Ståle som strakk seg over fire år, og det var vårt hovedønske at han skulle bli landslagssjef. Men ting endrer seg underveis i fotball, og gjennom de glimrende resultatene han har hatt for for FC København, har han blitt attraktiv for større ligaer, samtidig som også Ståle har endret seg, og ønsker nå heller å være klubbtrener enn landslagstrener. Det er bakgrunnen for at vi står her i dag og at han blir Köln-trener, forteller Semb.

Han kunne også fortelle at dette ikke skader Solbakkens sjanser til å bli landslagssjef i fremtiden.

At det var en risikabel løsning å ansette en landslagstrener to år i forveien, vil ikke Semb si så mye om.

- Det er alltid en risiko at folk gjør det så bra i den perioden frem til jobben starter, og at man derfor kan miste de igjen, men samtidig kan man si at det ikke er en risiko, siden det er en kompensasjonsbit inne i bildet.

Generalsekretær i NFF, Paul Glomsaker, kan fortelle om ryddige forhandlinger med tyskerne.

- Vi har hatt konstruktive og gode forhandlinger, og kom etter to dager frem til en løsning alle parter kan være fornøyd med, sier Glomsaker til Nettavisen.

Heller ikke han vil si noe om summen Köln måtte betale for å kjøpe løs Solbakken.

- Jeg ønsker ikke å kommentere det, men vi har fått en avtale vi er greit fornøyd med.

- Blir de pengene dere nå har fått for Solbakken brukt til å kunne lokke attraktive trenere til den ledige stillingen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere, sier han.

Forberedt på kritikk
Ståle Solbakken har ikke besvart Nettavisens henvendelser lørdag kveld, men skriver følgende i en pressemelding:

- Jeg aksepterer at noen kan bli skuffet over mitt valg og er lei meg overfor dem jeg skuffer. Jeg er forberedt på at kritikken kan bli hard fra enkelte, det må jeg bare tåle når jeg nå har tatt et kontroversielt valg. Jeg er stolt og glad over å få en unik mulighet til å oppleve trenereventyret i en av de fire store europeiske ligaene, sier Solbakken i pressemeldingen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.