Semb Berge imponerte igjen

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Fredrik Semb Berge var avgjørende for Odd i begge ender av banen.

24.06.13 08:07

HØNEFOSS - ODD 1-1:

Fredrik Semb Berge imponerte under U21-EM i Israel. Mot Hønefoss søndag var Odd-stopperen avgjørende i begge ender av banen.

Defensivt har Semb ruvet lenge. Nå handler alt om å utvikle den offensive delen av spillet. Skien-gutten var arkitekten bak utligningen til 1-1. Med voldsomme klyv stormet stopperen fremover langs høyrekanten, la ballen inn i Hønefoss-boksen hvor Adam Güven ble felt og fikk straffespark.

– Moro å bidra litt offensivt. Jeg fikk ballen og så at motspilleren var litt på hæla. Det var store rom, og jeg valgte å gå. Jeg så flere Odd-spillere inne i boksen, forsøkte å slå hardt inn og det fungerte, sier Semb til NTB.

Moderne stopper
– En ny dimensjon i ditt spill?

– Det er nok noe som har manglet i spillet mitt. Jeg har lenge vært god defensivt. Hver dag jobber jeg med å utvikle det offensive. Jeg føler jeg er på gang, men det kan bli enda bedre. Jeg er en moderne stopper og må bidra offensivt også, sier Odds nummer tre.

Sju minutter etter Herolind Shalas utligning på straffespark avverget Semb på strek etter at Alexander Groven testet skuddfoten fra seks meter. På mirakuløst vis hindret Semb mål.

– Det ble refleks på streken. Heldigvis sto jeg der og fikk den vekk. Jeg sto ikke i veien, det var redning, sier Semb.

Overgangsrykter
Semb ble fulgt av flere klubber under Norges vei til EM-bronse i U21-mesterskapet i Israel tidligere i juni. Odd håper å få nærmere tosifret antall millioner for stopperen, men alt over 6 millioner kroner vil ventelig lokke telemarkingene til salg. Søndag var blant annet Rosenborgs speider Stig Torbjørnsen på tribunen, uten at han ville si noe som helst om hvem han var utsendt for å følge. Dersom RBK selger Stefan Strandberg, er trolig Semb den beste norske stoppererstatteren trønderne kan sikre seg i sommer.

Odd tok sitt første bortepoeng for sesongen mot Hønefoss.

– Rekker Odd å vinne borte før du reiser?

– Ja, det tror jeg. Jeg tenker ikke så mye på det, sier Semb til NTB om ryktene om en overgang til større klubb.

Det er likevel ingen hemmelighet at Semb ønsker seg bort til en større liga.

Til NRK.no forteller Odd-trener Dag-Eilev Fagermo at han håper midtstopperen blir solgt.

– Kommer det et godt bud på han, blir han solgt. Det ville vært veldig gøy å få han ut i en stor liga, sier Dag-Eilev Fagermo til NRK.no.

Stoppet Riski
Semb var sentral da Hønefoss-angriper Riku Riski ble nøytralisert søndag.

– Det er veldig viktig å bygge videre på det ene poenget. Jeg føler vi har så mye å gå på. Vi må bare få mer av den sprudlingen vi viste i 1. omgang. Da kan det bli veldig moro. Det skal ikke være noen forskjell på å spille borte. Det er noe rart. Jeg tror det er mentalt og psykisk. Vi er mange unge som trenger å føle på den følelsen at alt fungerer, sier Semb. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.