Semb nekter å ta av

TAR IKKE AV: Toppfotballsjef Nils Johan Semb.

TAR IKKE AV: Toppfotballsjef Nils Johan Semb. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Til tross for norsk suksess i Europa.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb gleder seg over de norske lagenes prestasjoner i Europa, men mener Fotball-Norge først får svar på om det er fremgang i neste runde.

Tirsdag gikk Molde videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, og torsdag avanserte Strømsgodset, Odd og Rosenborg til 3. kvalifiseringsrunde i Europaligaen. Semb er så langt imponert over de norske klubbene.

- Det er positivt. Rosenborg og Odd hadde et godt utgangspunkt, så de visste vi gikk videre, men det er veldig bra av Strømsgodset mot et sterkt Mlada Boleslav, sier Semb til NTB.

Norske lag har de siste sesongene slitt i Europa. Tromsø røk forrige sesong ut mot Vikingur fra Færøyene. Slike blemmer har de norske lagene unngått denne sesongen.

- Overkommelig

2. kvalifiseringsrunde skal i utgangspunktet være en grei oppgave for norske lag, selv om Strømsgodset og Odd har levert sterke prestasjoner mot Mlada Boleslav fra Tsjekkia og Sheriff fra Moldova i år.

- Det er første i 3. kvalifiseringsrunde vi får svaret på om vi ser fremgang. Vanligvis er det et trangt nåleøye å komme til gruppespillet, men det vil være fremgang med fjerde runde. Trekningen har mye å si, men i den neste runden har de norske fått overkommelig motstand, sier Semb.

Molde har startet sin vei mot mesterligaen. Pyunik Jerevan ble knust 5-0 hjemme, mens det ble 0-1-tap i Armenia. I neste runde venter kroatiske Dinamo Zagreb for et Molde-lag som sliter i eliteserien.

- Molde på sitt beste skal være på høyde med Dinamo Zagreb, selv om kroatene blir sett på som favoritter fra et nøytralt ståsted, sier Semb.

- Viktig

Norge har tatt et steg tilbake i den europeiske klubbfotballen de siste årene. Mens Danmark jevnt kvalifiserer seg til mesterligaen med forskjellige klubber, har Norge ikke deltatt i gruppespillet siden 2007/2008 med Rosenborg.

I Europaligaen kom Molde og Rosenborg til gruppespillet i 2012/20013-sesongen, mens Tromsø var heldige i 2013/2014-sesongen da de fikk plass i gruppespillet tross tap i 4. kvalifiseringsrunde. Motstanderen Besiktas ble kastet ut av turneringen.

I fjor stoppet alle de norske klubbene i tredje runde eller tidligere. I år har de en alle tiders mulighet til å nå siste kvalifiseringsrunde før gruppespillet.

- Det er generelt viktig å komme ut i Europa. Det er viktig å få internasjonal matching. Det vil utvikle spillerne. Det blir en spennende runde, sier Semb. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag