*Nettavisen* Sport.

Semb raser mot Uefa

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

- Sånn skal det ikke være på dette nivået, fastslår Nils Johan Semb.

13.04.10 12:39

Det norske G19-landslaget i fotball er i Eskisehir i Tyrkia for å spille EM-kvalifisering, og møter Spania i sin første kamp onsdag.

Opptakten har imidlertid ikke vært ideell. Den norske treneren, som er identisk med toppfotballsjef Nils Johan Semb, slakter opplegget det norske laget er blitt møtt av i Tyrkia.

- For det første var reisetiden fra flyplassen altfor lang. Regelverket er veldig klart, reisetiden skal være maks to timer. Vi kjørte buss i fire og en halv time, sier Semb til Nettavisen.

Og det stopper ikke der.

- Mandagstreningen måtte avlyses på grunn av en elendig bane. Tirsdag morgen dro vi til en ny bane, men heller ikke der gikk det an å spille fotball. Vi har altså gått glipp av to meget verdifulle treninger. Vi har ikke så mye tid å forberede oss på her nede, konstaterer en meget oppgitt Semb.

- Uefas ansvar
Han plasserer ansvaret hos Det europeiske fotballforbundet, Uefa.

- Det er Uefas ansvar å sørge for at alt er i ordene på steder hvor man legger slike arrangementer. Sånn skal det ikke være på dette nivået, fastslår Semb.

- Kommer dere til å klage?

- Vi har allerede tatt det opp, og vi er ikke alene. Spania har hatt de samme opplevelsene og er like oppgitt som oss.

Vil ikke spekulere
- Betyr dette at tyrkerne skaffer seg en fordel før kvalifiseringskampene?

- Det vil jeg ikke spekulere i. Men du kan jo tenke selv, sier Nils Johan Semb til Nettavisen.

Også sportslig har han utfordringer før de tre kampene mot Spania (onsdag), Aserbajdsjan (fredag) og Tyrkia (mandag).

Semb har fått fem forfall, blant annet fra Joshua King (Manchester United) og Abdissalam Ibrahim (Manchester City).

Likevel står det ikke verre til enn at han disponerer fire spillere som har vært mer eller mindre faste for sine klubber i Tippeligaen denne sesongen: Markus Henriksen (RBK), Vegar Eggen Hedenstad (Stabæk), Joakim Våge Nilsen (Haugesund) og Lars Sætra (Strømsgodset). Sistnevnte sliter imidlertid med et overtråkk og er usikker til åpningskampen.

Fem forfall
- Vi har en del skader, og det er ugunstig. Men samtidig er det ofte sånn at nye spillere vokser med oppgaven. Når de får sjansen, så tar de den. Så vi går på banen for å vinne mot Spania, men det blir selvsagt tøft, sier Nils Johan Semb.

At Markus Henriksen kan bli en nøkkelspiller for Norge, er ingen hemmelighet. RBKs midtbanetalent kommer fra to scoringer mot Odd i Tippeligaen.

- Jeg hadde forventet at han skulle få en del spilletid, i form av innhopp. Men at han nå spiller mer eller mindre fast, er en positiv overraskelse, sier G19-treneren.

Vinneren av kvalifiseringsgruppa i Tyrkia går til EM-sluttspillet i juli/august.

Se den norske troppen her (ekstern lenke)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.