RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Semb spår EM-suksess

Sist oppdatert:
G19-landslaget innledet EM med seier. Nå tror Nils Johan Semb de norske guttene kan overraske alle.

Mandag kveld vant Norge 2-0 over Armenia i åpningskampen i Nord-Irland. De to øvrige lagene i Norges gruppe, Frankrike og England, spilte 1-1. Dermed har Norge gått rett i føringen i gruppa. To lag går videre til semifinale.

- Å få en god start betyr utrolig mye. Norge trenger flyt for å komme videre fra denne knalltøffe gruppa, og seier i åpningskampen bidrar til å gi guttene den selvtilliten de trenger, sier Nils Johan Semb til TV 2 Nettavisen.

- God motstand
Den tidligere landslagssjefen er nå toppspillerutvikler i Norges fotballforbund, og har dermed god kjennskap til aldersbestemte fotballspillere i Norge. Akkurat nå ferierer han i Hellas. Likevel kjenner han Norges EM-motstandere bedre enn de fleste.

- Jeg så alle motstanderne i fjor, da de befant seg på G18-nivå. Og det er ingen tvil om at vi møter veldig god motstand. Frankrike og England er nok de to beste lagene på papiret, og favoritter til å gå videre, men det betyr ikke at Norge ikke kan slå dem, poengterer Semb.

Norge møter Frankrike torsdag kveld, før gruppespillet avsluttes mot England lørdag. Den kampen vil trolig avgjøre Norges videre skjebne i mesterskapet.

Dødballeksperter
Nøkkelen til suksess ligger i at Norge lykkes med sitt spill, mener Semb.

- Dette laget spiller på en måte som minner mye om norske landslag på 90-tallet. Det betyr et stramt organisert soneforsvar og gjennombruddshissig angrepsspill, forteller fotballeksperten, som spesielt tror dødballene kan skape hodebry for motstanderne.

- De norske guttene er fysisk veldig godt utrustet sammenliknet med lagene de møter. Det gjør at alle vil få problemer med å stoppe de norske dødballene. Vi har mange spillere som er gode inne i feltet, og i tillegg flere gode servere. Jeg kan nesten garantere at Norge kommer til å score på dødballer, sier Semb.

Medaljekandidater
Det norske laget består av mange spillere som allerede er etablert i 1. divisjon og eliteserien – med Rosenborgs stjerneskudd Per Ciljan Skjelbred og Lyn-duoen Kevin Larsen og Bjarne Ingebretsen som de mest profilerte.

- Selvfølgelig er det litt lettere for unge spillere å få slippe til i Norge enn det er i England og Frankrike. Det kan nok tale til vår fordel, vurderer Semb.

Han tror altså Norge kan gjøre det helt store i det pågående europamesterskapet. Samtidig er han forsiktig med å blåse opp forventningene.

- Norge har allerede gjort en meget god prestasjon ved å kvalifisere seg. Det er tross alt bare de åtte beste i Europa som får delta i EM. Jeg tror likevel Norge kan være med og kjempe om medalje. I så fall vil det være en kjempeprestasjon, slår Nils Johan Semb fast.

PS. Norges mål i åpningskampen ble scoret av Karim Aoudia og Vidar Nisja.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere