*Nettavisen* Sport.

Sender slagkraftig tropp til EM

Thierry Dje Dje i aksjon Foto: (FOTO: Futsal.no)

- Vi stilller med en svært slagkraftig tropp, sier landslagssjef Kurt Hartvedt til TV 2 Nettavisen etter at han onsdag presenterte den norske EM-troppen i futsal.

03.11.04 17:17

IFS Indoor Football Scandinavia tok onsdag ut EM-troppen til eropamesterskapet i Baranovichi i Hviterussland 23. - 29. november 2004.

Landslagssjef Kurt Hartvedt ser frem til mesterskapet.

- Vi tok ut en tropp bestående av ypperlige ballbehandlere, som alle satser seriøst på futsal. Jeg mener vi har plukket ut en slagkraftig tropp, sier han til TV 2 Nettavisen.

Møter vertene
Norge møter vertsnasjonen Hviterussland, Belgia og England i det innledende gruppespillet.

- Belgia og Hviterussland blir nok de tøffeste motstanderene. Begge har lang fartstid med futsal. England er som Norge en ny nasjon, og dem er jeg litt mer usikker på. Målsetningen vår er uansett å komme oss videre fra sluttspillet, slår Kurt Hartvedt fast.

- Vi håper å ta med oss de gode erfaringene fra fjorårets VM i Paraguay, og bygge videre på dette. I troppen er det flere solide spillere - blant annet Thierry Danon Dje Dje - som etter VM-sluttspillet fikk tilbud fra en av toppklubbene utendørs i toppserien i Paraguay, sier den norske landslagssjefen.

Tsjekkia opprinnelig arrangør
Tsjekkia skulle opprinnelig være verter for EM-sluttspillet senere denne måneden, men mesterskapet ble flyttet til Hviterussland ettersom Tsjekkia ikke oppfyllte de kriteriene Union Europea de Futsal (UEFS) hadde lagt til grunn for arrangørnasjonen.

- Jeg tror Russland blir den største favoritten til å gå til topps i EM. De er regjerende EM-mester, og jeg ble veldig imponert over dem i Paraguay-VM, forteller Kurt Hartvedt.

Troppen:
IFS Indoor Football Scandinavia v/leder for Norge Futsal, Kurt Hartvedt, har tatt ut følgende spillere til EM-troppen til eropamesterskapet i Baranovichi i Hviterussland 23. - 29. november 2004:

Målvakter:
Stig Roar Hovland, f. 23.07.78
Klubb: Sogn Futsal
Magnar Nordtun, f. 28.06.83
Klubb: Bømlo Futsal

Utespillere:
Henrik Arnesen, f. 28.11.78
Klubb: Horten Futsal
Rodrigo Castillo, f. 16.04.83
Klubb: Oslo Futsal
Thierry Danon Dje Dje, f. 09.08.82
Klubb: Oslo Futsal
Stian Nikodemussen, f. 20.06.79
Klubb: Tønsberg Futsal
Stian Reinertsen, f. 01.04.78
Klubb: Nidaros Futsal
Roberto Antonio Rojas Ruiz, f. 11.12.72
Klubb: Oslo Futsal
Igor Salai, f. 16.07.82
Klubb: Indre Agder Futsal
Robert Stene, f. 06.01.83
Klubb: Rosenborg Futsal

To hjemmeværende reserver tas ut på et senere tidspunkt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.