RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Sendt av Gud - og mamma - til Brann

Foto: Erlend Aas (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mammaen til Kim Ojo snakket med Gud. Dermed fikk Brann sin nye målscorer.

LILLESTRØM-BRANN 1-4:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Da mange ventet at Anthony Ujah skulle fortsette målorgien han begynte på mot Stabæk (fire mål), var det en annen nigerianer som sto for showet mandag. Branns nye spiss, Kim Ojo, gjorde først 1-0, slo pasningen til 2-0 og sørget for frisparket som ga 3-1.

- Jeg er veldig glad. Og livet er bedre når du er glad. Men det er lagkameratene mine som får meg til å se god ut, jeg er glad jeg spiller på Brann, sier Ojo til Nettavisen.

Han klemmer Ujah som står ved hans side og fortsetter å smile i mixed-sonen etter kampen. Spissen som Brann hentet fra Nybergsund Trysil, er så langt den store hiten i Tippeligaen – og det på et lag som er tippet nord og ned.

- Vi er et godt lag. Jeg tror vi kan slå alle lagene, på en god dag.

- Om jeg kan bli toppscorer? Selvsagt. Men jeg tror det blir Ujah, han er den beste nigerianske spilleren i serien, sier Ojo.

Mamma ba til Gud
Da Ojo skulle forlate Nybergsund etter fjorårets sesong, hadde han flere tilbud fra klubber i Tippeligaen. At det ble Brann er nærmest tilfeldig.

- Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, så jeg spurte min mamma: «What should I do, mom?». Så hun ba til Gud for meg, og Gud fortalte henne at jeg skulle spille for Brann, sier Ojo.

- Du lot din mor og Gud bestemme klubbvalg?

- Ja, mamma er den viktigste i verden for meg, og jeg kan stole 100 prosent på henne.

Så langt er nok både mor, sønn og hele Bergen by fornøyd med det valget. Etter scoring og seier mot både Rosenborg og Lillestrøm, har Brann fått en «flying start» på sesongen – og overrasket ekspertene som tipper laget langt nede på tabellen.

- I dag spilte vi som avtalt. Vi var ikke redd for å presse Lillestrøm høyt og lure dem, sier Ojo, som fikk all tid i verden til å styre in 1-0 etter bare syv minutter. Og bare tre minutter etter, fant han lagkamerat Diego Guastavino, som enkelt gjorde 2-0. Brann fikk den sjokkstarten de var ute etter på Åråsen.

- Ekkel å spille mot
Brann-trener Rune Skarsfjord er full av beundring for sin nye spiss:

- Han er rask, lur, løpssterk og litt ekkel å spille mot. Han har kvaliteter som er ganske uvanlige. Han er en «TV-spiller», sier Skarsfjord til Nettavisen og smiler lurt.

Skarsfjord mener Ojo kun trenger å forbedre en ting:

- Han er sterk, men må bli enda sterkere. Men han er ung og vi jobber med saken.

Da han får høre at Ojo takker Gud og moren sin for at han er i Brann, og ikke i en annen klubb, sier Skarsfjord:

- Jeg og Kim har samme Gud, så det er helt fint. I morgen sitter vi alle tre og drikker te sammen.

Ingen savner Huseklepp
I Bergen, der mange fryktet en marerittstart på sesongen etter tapet av mange stjernespillere, er det ingen som lenger snakker om Erik Huseklepp og Petter Vaagan Moen. Glemt er gamle stjerner som Eirik Bakke og Jan Gunnar Solli. Glemt er tapet for 2. divisjonlaget Nest-Sotra bare en drøy uke før seriestart og alle spådommer om nedrykk.

- Vi er i gang med et generasjonsskifte, og har flere spillere som lærer fort og som tar nivået raskt. Det er fremdeles mange kamper igjen, men selv jeg er overrasket over denne gode starten, sier Skarsfjord.

Bergen har nemlig fått en ny helt. Og han heter Kim Ojo. Og derfor frykter ikke Bergen nedrykk. Noen snakker til og med om seriegull. Skarsfjord snakker bare om neste kamp, hjemme mot Fredrikstad.

- Vi følger det samme opplegget som alltid etter kamp og før neste, og skal være mentalt og fysisk klare for Fredrikstad. De er et godt lag og vi gleder oss. Det tror jeg Bergen gjør også. Det er bare å fylle opp tribunene, sier Brann-treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere