Sendte Åråsen til himmels etter snuoperasjon

Lillestrøms Erling Knudtzon scoret to raske mål mot Molde på Åråsen.

Lillestrøms Erling Knudtzon scoret to raske mål mot Molde på Åråsen. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Erling Knudtzon senket den regjerende seriemesteren.

13.05.15 20:10

LILLESTRØM - MOLDE 2-1:

Erling Knudtzon ble den store helten på Åråsen onsdag kveld da han senket regjerende seriemester Molde med to scoringer på tre minutter.

Molde ledet lenge etter en tidlig scoring av Joona Toivio, men nevnte Knudtzon snudde kampen for hjemmelaget etter pause og Lillestrøm vant til slutt 2-1.

- Fra en skala fra én til ti, må dette bli en tier. Det er godt at vi klarer å gjennomføre en god kamp, og det er veldig godt å få med seg tre poeng, sier matchvinner Knudtzon til C More etter kampen.

- Jeg har fått et rykte på meg for at jeg ikke scorer nok mål, så det var godt å få et par av de nå, sier Lillestrøm-angriperen.

Tidlig scoring
Publikum ble vitne til en nokså jevnspilt førsteomgang på Åråsen med sjanser til begge lag, men det var gjestene fra Møre og Romsdal som var mest effektive.

Kun fem minutter var spilt da Molde fikk frispark like utenfor hjemmelagets sekstenmeter. Joona Toivio stilte seg opp ved ballen, og gjorde en glitrende jobb da han skrudde den til side for en feilplassert Arnold Origi.

Lillstrøm-keeperen kan ha mistet konsentrasjonen etter å ha vært i krangel med Molde-spiss Tommy Høiland like før frisparket ble tatt. Toivio lot seg uansett ikke be to ganger, og kunne smile bredt etter å ha sendt laget sitt opp i ledelsen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SCORET PÅ FRISPARK: Joona Toivo scoret 0-1 målet på Åråsen med et godt frispark. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Gode Lillestrøm-sjanser
Få minutter senere var Lillestrøm farlig frempå da Moryke Fofana ble spilt alene med Ørjan Nyland, men avslutningen til ivorianeren ble for svak.

Kampen bølget noe frem og tilbake utover omgangen, men like før pause fikk Lillestrøm flere muligheter til å utligne. Nærmest var Johan Andersson som kom alene med Nyland, men svensken klarte ikke å overliste den norske landslagskeeperen.

Dermed stod det 1-0 til Molde ved pause.

Knudtzon-show
Etter hvilen virket det å gå mot nok en jevnspilt andreomgang med sjanser til begge lag i de første ti minuttene.

I andreomgang var det imidlertid Lillestrøm som skulle få lov til å slippe jubelen løs.

Første scoring kom etter at Marius Amundsen headet mot mål etter en corner. Ballen så ut til å ende opp i armene til Nyland, men like foran keeperen stod Erling Knudtzon som fikk slått ballen i mål med kneet.
Lillestrøm-angriperen kan ha vært i en offsideposisjon da Amundsen headet ballen, men dommeren godkjente scoringen.

To minutter senere skulle Knudtzon igjen skape problemer for Molde-forsvaret. Denne gangen ble han spilt fri i bakrommet, før han driblet seg forbi en Molde-forsvarer og kranglet ballen i mål. Dermed stod det 2-1 til hjemmelaget etter 63 minutter spill.

Traff kysstangen
Molde forsøkte å slå tilbake utover omgangen, men klarte ikke å ta vare på sjansene.

Nærmest var scoring var brasilianske Agnaldo etter at han ladet kanonen fra kanten av sekstenmeteren. Molde-spilleren så ut til å få drømmetreff, men dessverre for gjestene traff ballen krysstangen.

Molde fortsatte å jage mål i de siste ti minuttene, noe som også skapte gode kontringsmuligheter for Lillestrøm. Fem minutter før slutt var det LSK som holdt på å score nok et mål da Bonke Innocent kom til skudd, men igjen traff ballen stolpen. For det ble aldri flere scoringer på Åråsen onsdagen kveld, og Lillestrøm-fansen kunne dermed juble for tre poeng mot den regjerende seriemesteren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.