RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Sendte gamleklubben til cupfinalen

Sist oppdatert:
Haraldur Gudmundsson satte ballen i eget mål.

AALESUND - START 1-0:

Onsdag sikret Brann en plass i årets cupfinale ved å slå Fredrikstad borte med 2-0.

Torsdag var det duket for den andre semifinalen i turneringen. Aalesund og Start skulle gjøre opp om retten til å møte bergenserne.

Og på eget kunstgress var det Kjetil Rekdals menn som dro det lengste strået. Det takket være et selvmål i første omgang.

Bursdagsfeiring
Dermed er tangotrøyene tilbake i finalen, som klubben sist gang vant i 2009. Da ble erkerival Molde slått etter straffesparkkonkurranse.

Årets finale spilles søndag 6. november, en dag som tilfeldigvis også er bursdagen til Aalesund-trener Kjetil Rekdal. Nå ser han muligheter for ny kongepokal.

- Ja, det er bursdagen min, så det blir nok en fin dag. Det ble masse tilfeldigheter som avgjorde her i dag og det første målet ble ekstremt viktig, sier han til NRK.

- Vi spiller ikke god fotball om dagen, men det er lenge til finalen. Vi skal klare å utligne den forskjellen opp til Brann på den tiden. Det blir nok god stemning, sier Rekdal.

Ballen i eget nett
Det ble en spennende, men sjansefattig første omgang på Color Line stadion. Vertene hadde et lite overtak spillemessig, men Start hang godt med på notene.

Vi måtte vente hele 37 minutter før det kom en skikkelig målsjanse. Olav Tuelo Johansen ble spilt igjennom av Espen Søgård, men spissen skjøt til side for mål.

Like etter var det i stedet hjemmelaget som skulle ta ledelsen. Demar Phillips slo inn foran mål og ballen havnet hos Kjell Rune Selin som fyrte av mot mål.

Start-keeper Alexander Lund Hansen reddet, men måtte gi retur. Den gikk i tidligere AaFK-spiller Haraldur Gudmundsson, som satte kula i eget nett.

Start-spillerne raste og mente det var offside, fordi en Aalesund-spiller sto på streken, da ballen gikk over streken. TV-bildene viste imidlertid at spilleren ikke var involvert.

- Fryktelig bittert
Sørlendingenes trenere, Mons Ivar Mjelde, var også svært morsk, da han snakket med NRK i pausen.

- Fra mitt ståsted, så det ut som offside. Hvis det var det, så er det fryktelig bittert. Jeg synes også vi blir fratatt potensielle scoringsmuligheter på grunn av dårlige avgjørelser, sier han.

Uansett hva Start og andre mente, ble målet stående og lagene gikk til pause på stillingen 1-0 til tangotrøyene. Dermed måtte gjestene angripe i andre omgang.

Det var likevel AaFK som fikk den første sjansen etter hvilen. Jo Nymo Matland slo et frispark og både Jason Morrison og Magnus Sylling Olsen var nær ved å styre ballen i mål.

Like etter var de gule fra Kristiansand på farten. Ernest Asante avanserte inn i 16-meteren og fyrte av fra skrått holde. Avslutningen var svak og Sten Grytebust reddet greit.

Flere mål ble det aldri på Color Line stadion og dermed kunne vertene juble for cupfinale. Det blir dermed trolig god stemning i hovedstaden, da Brann og Aalesund møtes i november.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere