RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
I GANG: Lillestrøms Marco Tagbajumi jubler sammen med Simen Kind Mikalsen etter scoringen som ga kvartfinalebillett.
I GANG: Lillestrøms Marco Tagbajumi jubler sammen med Simen Kind Mikalsen etter scoringen som ga kvartfinalebillett. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Sendte LSK nærmere Ullevaal med perlescoring: - Ubeskrivelig

Sist oppdatert:
Lillestrøm er klar for kvartfinale i cupen etter en søkkvåt forestilling mot Tromsø på Åråsen. Den store helten ble nykommer Marco Tagbajumi (29).

LILLESTRØM - TROMSØ 1-0:

ÅRÅSEN STADION (Nettavisen): Spissen, som nylig ble kjøpt fri fra Godset ut sesongen, ble matchvinner med sin scoring en halvtime før slutt.

Scoringen kom også i Tagbajumis Åråsen-debut, og 29-åringen har dermed fått en glimrende åpning på Åråsen-karrieren som LSK-spiss.

- Ubeskrivelig

Tagbajumi møtte et innlegg fra Simen Kind Mikalsen med hodet og stupheadet inn 1-0 for gultrøyene på vakkert vis. Han er naturligvis langt oppe etter å ha presentert seg for Kanarifansen for første gang.

- Det var fantastisk, og det føles som gode gamle meg, sier han med et bredt glis til Nettavisen i LSK-garderoben etter kampen.

Målet beskriver han slik:

- Jeg fikk en herlig cross og prøvde å gjøre det beste ut av det. Jeg fikk stussa den videre og heldigvis gikk den over keeperen. Følelsen etterpå er ubeskrivelig. Spesielt når man akkurat har bytta klubb og det sikkert er masse forventninger. Folk er veldig nysgjerrig på hvem du er, og det føles veldig godt å score. Det var også rett foran fansen, så det kunne ikke blitt bedre, sier han til Nettavisen.

Kontrakt ut sesongen

Lillestrøm har overtatt de økonomiske forpliktelsene rundt Tagbajumi og eier spilleren ut sesongen. Men flere supportere har på sosiale medier reagert på at LSK ikke har knyttet ham til seg på en lenger kontrakt.

Selv sier Tagbajumi følgende om den korte kontrakten:

- Jeg tror Lillestrøm vil se på meg og være helt sikre før de gir meg lang kontrakt. Jeg må først bevise at jeg fortjener kontrakt neste år, så får vi ta en prat etter sesongen, sier han.

- Tror du at du passer bedre i LSK enn Godset?

- Sånn det er nå, tror jeg faktisk det. Vi spiller mer min type fotball her, mer direkte, og vi har et veldig bra lag, sier spissen.

Avslo kjempelønn

Nettavisen vet at spissen også hadde mulighet til å gå til tyrkisk fotball for langt bedre lønn.

- Det stemmer. Nå har jeg akkurat bosatt meg i Drammen med dama og stesønnen min, og han skal starte på skole snart, og det er ikke bare å stikke. Jeg vil heller ikke bli kjent som han som bare kom til Norge og stakk igjen, sier Tagbajumi.

VIDERE: Lillestrøms Marco Tagbajumi jubler sammen med lagkameratene etter scoring.

LSK-trener Arne Erlandsen svarer slik når Nettavisen spør hvorfor Tagbajumi ikke har lenger kontrakt.

- Han må finne ut om han vil være her, og jeg håper han presterer så bra at vi også har lyst til å ha ham med videre, sier han.

- Han er en typisk LSK-spiss med mye kraft og energi?

- Ja, og vi er godt fornøyd med å ha Marco her.

Misfornøyd Erlandsen

LSK-trener Arne Erlandsen er glad for at LSK sikret kvartfinalebillett for første gang siden 2014, men prestasjonen til laget var han ikke spesielt imponert over.

- I cupen må vi vinne, og det gjorde vi uten at jeg synes vi presterte noen bra kamp. Vi må heve oss fremover. Men det handler om å vinne, sier Erlandsen til Nettavisen.

Han roser innbytter og matchvinner Tagbajumi som bare spilte sin andre kamp i LSK-drakta.

- Han hadde et fint innhopp, og var delaktig i at vi fikk løftet laget. Andreomgangen vår var mye bedre enn første, da ble vi for passive, og vi slet med 3-4-3-formasjonen Tromsø kom med. Vi kom aldri inn i kampen, mener LSK-treneren.

SCORET FORAN NYE FANS: Lillestrøms Marco Tagbajumi (med henda i været) jubler etter å ha scoret i sin første kamp på nytt gress.

Der LSK som vanlig åpnet garderoben for pressen, var Tromsø-døra stengt i lang tid etter kampslutt. Ingen fra nedrykkstruede Tromsø viste seg ute hos journalistene før det var gått nærmere en halvtime.

Spissen Thomas Lehne Olsen var svært kritisk etter å ha røket ut av cupen onsdag. Han var irritert på seg selv som ikke fant nettmaskene i løpet av kampen, for mulighetene var der.

- Det er veldig skuffende at jeg ikke scorer. Nå har forsvarsspillerne våre fått mye tyn i hele år, og nå er det viktig at vi angrepsspillere ser oss selv i speilet også. Både nå, og sist mot Molde, er det ikke godt nok. Vi må jobbe med oss selv, sier han til Nettavisen.

Tromsø vant nemlig sjansestatistikken 5-3 og kunne fort ha vunnet på Åråsen.

- Var dette et skritt i riktig retning for TIL?

- I dag ville jeg heller spille en dårlig kamp og score flere mål, sier han skuffet.

Det var lenge usikkert hvilket lag som skulle trekke det lengste strået på Romerike onsdag kveld.

Store Tromsø-sjanser

På en regntung men overraskende god gressmatte var det Tromsø som skapte kampens første målsjanse. Hurtige Mikael Norø Ingebrigtsen (21) ble spilt flott gjennom av Morten Gamst Pedersen, men alene med Arnold Origi i LSK-målet skjøt unggutten utenfor fra skrått hold.

Lillestrøms bakre firer lærte ikke av den grunn, for bare minutter senere var det Thomas Lehne Olsen som lurte offsidefella og kom alene gjennom. Heldigvis for LSK hadde spissen et dårlig sistetouch og klønet ballen ut av banen under hardt press fra Marius Amundsen.

Hjemmelagets første sjanse kom først etter 20 minutter, men den var til gjengjeld stor. Mats Haakenstad dro seg fint rundt på kanten av 16-meteren og skar inn i boksen. Pasningen 45 grader ut i boksen traff Simen Rafn, men den tidligere FFK-spilleren bommet på ballen da han skulle sette den i mål. Rafn ropte på straffe i situasjonen, men dommer Tore Hansen vinket spillet videre.

Reddet på streken

Tromsø var friske før hvilen og fortsatte å lage farligheter foran Origi i LSK-buret. En corner fra Gamst Pedersen traff hodet til Simen Wangbarg et kvarter før pause, og headingen var på vei mot nettmaskene. Lillestrøms redningsmann på streken var den 19 år gamle nykommeren Charles Chinedu Ezeh.

Begge lagene hadde sine småfarligheter det siste kvarteret før pause, men lagene var like langt da dommeren blåste av etter de første 45 minuttene.

Andre omgang var bare ti minutter gammel da LSK-nykommer Marco Tagbajumi (29) sendte Åråsen til himmels med sin første scoring for klubben.

Kampen flatet litt ut etter scoringen, og det gikk lenger mellom høydepunktene. Men ti minutter før slutt kunne Erling Knudtzon avgjort kampen da han fikk ballen 45 grader ut av Tagbajumi. Dessverre for LSK skjøt spissen over.

Nå venter kvartfinalen

Tromsø klarte aldri å svare på LSKs scoring, men to minutter på overtid var LSK heldige som ikke måtte hente ballen ut av eget nett. Gjestene skapte en farlig trippelsjanse, men Arnold Origi fikk ryddet unna.

Kampen ebbet da ut på 1-0 til gultrøyene, som dermed er videre til cupens kvartfinale.

Der venter altså vinneren av den utsatte kampen mellom Stabæk og Aalesund. Kvartfinalen skal ifølge hovedterminlisten spilles 27. august.

Nå venter eliteserierunde på begge lag til helgen. Lillestrøm reiser til Marienlyst for å møte Godset på søndag, mens Tromsø skal spille borte mot Vålerenga dagen etter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere