*Nettavisen* Sport.

Sendte WBA mot nedrykk

Luften har gått ut av West Bromwich, som nå i praksis har rykket ned fra Premier League.

22.04.06 20:27

NEWCASTLE - WEST BROMWICH 3-0: Newcastle sliter med skader og feilkjøp i dårlig form. Mot WBA på St. James' Park var Alan Shearer og Michael Owen ute, og fiaskoen Albert Luque satt på benken.

Dermed var det Shola Ameobi hjemmefansen satte sin lit til. Og den hjemmeproduserte spissen kom på scoringslisten da han satte inn et straffespark noen minutter før pause. Dommeren var ikke i tvil etter en unødvendig knuff av Clement, og fra elleve meter bommet ikke Ameobi.

Men det var Nolberto Solano som scoret kampens første mål på en fin Newcastle-kontring. Høyrevingen var våkent fremme etter at Chopras skudd ble blokkert, og fikk pirket ballen i mål.

Trippelbytte
Dermed sto det 2-0 til pause, og kampen var i realiteten avgjort. At det så stygt ut, skjønte West Brom-manager Bryan Robson. Den tidligere United-kapteinen gjorde tre spillerbytter i pausen for å få fart på laget sitt. Ellington, Kanu og Inamoto erstattet Kamara, Campbell og Watson.

- Hvis jeg kunne gjort elleve bytter, ville jeg gjort det, sa Robson til BBC etterpå.

At noe måtte gjøres, var tydelig. 36-årige Kevin Campbell spilte ensom spiss i første omgang, og det var mildt sagt ingen produktiv variant.

Byttene gjorde sitt til at bortelaget hang bra med etter hvilen, men reduseringen som kunne skapt spenning kom aldri. Helt på tampen var Shola Ameobi på farten igjen, og scoret Newcastles tredje. Det endte dermed med en trygg 3-0-seier til skjærene.

West Bromwich har nå spilt elleve kamper på rad uten seier. Da lukter det nedrykk lang vei for Bryan Robsons gutter, som på Houdini-manér berget plassen i fjor.

Skal de gjøre det igjen, er de avhengige av et nytt mirakel - og vel så det.

- Matematisk kan vi fortsatt redde oss, men vi er avhengige av Birmingham og Portsmouth. Vi må også vinne våre to siste kamper, noe vi ikke ser ut til å klare, innså en skuffet WBA-manager.

Se tabellen her.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag