*Nettavisen* Sport.

Senegalesisk fest i Newcastle og Istanbul

Foto: SCOTT HEPPELL (Ap)

Demba Ba, Papiss Cisse og Moussa Sow er alle tilbake fra Afrikamesterskapet og da tror vi på seire til Newcastle og Fenerbache. Sjekk vårt oddstips.

05.02.12 19:11

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Atletico Madrid vinner
Tippetips: United gjør jobben mot Chelsea
V5 Sørlandet: (kommer)

Søndagens langoddsprogram består av 93 spilleobjekter. Søndagens store godbit er naturligvis prestisjeoppgjøret mellom Chelsea og Manchester United på Stamford Bridge. Det er ti dueller fra diverse verdenscup på ski. Og det spilles selvsagt kamper i Spania, Italia, Nederland og Tyskland. Norsk Tipping har også funnet plass til finalen i Super Bowl.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Sevilla - Villarreal
Møte mellom to av sesongens store skuffelser i La Liga. Sevilla ligger som nummer elleve på tabellen med sine 26 poeng og har fem poeng opp til Levante på fjerdeplass, men samtidig ikke mer enn seks poeng ned til Villarreal under streken. Formen er elendig med 0-2-4 på de seks siste seriekampene. Hjemme i Sevilla leverer laget brukbart med 5-2-3.

Villarreal har hatt en fæl sesong. Ble det første spanske laget i historien som gikk gjennom et gruppespill i Champions League uten å få et eneste poeng. Men nå er det tegn til bedring. 1-2-1 på de fire siste. tapet kom borte mot meget formsterke Atletico Madrid. Sist helg ble det et sterkt og fortjent poeng hjemme mot Barcelona. Ligger tredje sist og på nedrykksplass, men har kun ett poeng opp til Racing Santander over streken. 17 av 20 poeng er tatt hjemme, borte er det helt natta (0-3-7). Før eller siden vinner Villarreal borte. Hjemmelagt er ikke i slag og Villarreal viser stigning. 3,75 for borteseier er sprekt og dagens mest spennende langskudd.

Genoa - Lazio
Til tross for at Genoa har slått både Napoli og Udinese i sine to siste hjemmekamper, er ikke hjemmelaget favoritt i denne kampen. Spissparet Gilardino og Palacio har vist seg som en svært spennende duo og et Lazio-lag som garantert brukte mye krefter hjemme mot Milan kan få en umiddelbar reaksjon her. Den gode stopperen Dias ble skadet onsdag og er ikke med her. Genoa har fordelen av å ha hatt spillefri i midtuken og må sees med en veldig flott sjanse her. 2,55 på Genoa-seier er trolig dagens beste langskudd.

Dagens avslag
Milan - Napoli
Etter å ha sett en meget slett forestilling av Milan borte mot Lazio er det svært vanskelig å få tenning på 1,55 for Milan-seier. Så mange som ni spillere er uaktuelle søndag. Riktignok glitrer det heller ikke av Napoli om dagen, men de har fullt mannskap og trives spesielt godt mot de beste lagene. 4,50 for at kapable Napoli vinner denne kampen er aldeles for høyt og det klare valget i denne kampen.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

Dagens spill
Newcastle - Aston Villa
Godtgående Newcastle står med ni poeng på sine fire siste seriekamper og bortsett fra arbeidsulykken tredje sist borte mot Fulham (tap 2-5), har Alan Pardews mannskap klart å holde koken oppe også etter den fantastiske sesongstarten. Hvis Newcastle vinner i ettermiddag og Chelsea samtidig taper sin kamp hjemme mot Manchester United, vil Newcastle komme a poeng med Chelsea på fjerdeplass, men ligge bak på litt dårligere målforskjell.

Vi trodde Newcastle ville tape onsdagens bortekamp mot Blackburn, grunnet sine vesentlige fravær den dagen, men til tross for tidvis massivt Blackburn-press, stod Newcastle imot og når innbytter Obertain scoret i sluttminuttene kunne Newcastle bokføre en flott 2-0 seier. Det var nok ikke veldig fortjent, men gode lag har som kjent marginene med seg. Til søndagens kamp mot Aston Villa, har Alan Pardew sine to største stjerner tilgjengelig igjen.

Toppscorer Demba Ba er tilbake fra sitt Afrikamesterskap med Senegal, mens hans landsmann Papiss Demba Cisse er klar for å gjøre sin debut. Cisse banket inn 22 seriemål for Freiburg forrige sesong, og i løpet av høstsesongen denne sesongen nettet han ni ganger for nåværende tabelljumbo Freiburg i Bundesliga. Med andre vil Demba Ba få selskap av en annen notorisk goalgetter nå, og selv om det er litt uvisst om Cisse starter denne kampen, vil han garantert få muligheten underveis. Cheick Tiote er klar for semifinale med sitt Elfensbenskysten etter deres solide 3-0 seier i kvartfinalen mot Ekvatorial-Guinea lørdag kveld og mangler da fortsatt. Den franske midtbanespilleren Yohan Cabaye soner sin andre av tre kampers karantene. For øvrig er det meste greit for Newcastle, tre spillere er fortsatt langtidsskadd.

Det vil seg fortsatt ikke for dagens motstander, Aston Villa. Kom riktignok sterkt tilbake hjemme mot Queens Park Rangers tirsdag. Kom tidlig under 0-2 der, men berget tilslutt ett poeng og uavgjort. Det skal dog tillegges at det ikke er noe nytt at QPR roter vekk en ledelse. 2-4-3 på de ni siste seriekampene gjør at Villa ligger på trettendeplass med sine 28 poeng. Gabriel Agbonlahor er svært usikker i ettermiddag og spiller trolig ikke. Chris Herd er fortsatt skadet, mens Robbie Keane trolig igjen danner spisspar med Darren Bent.

Newcastle står med fine 6-3-2 hjemme på St. James Park, mens Villa har 3-6-2 på bortebane. Newcastle har vunnet tre av de fire siste tilsvarende (vant solide 6-0 sist sesong) og med den senegalisiske superduoen tilbake fra Afrika har vi god tro på hjemmelaget her. Oddsen for hjemmeseier er 1,90 og kan selvsagt spilles som singel. Vi velger imidlertid å kombinere med Fenerbache i toppkampen hjemme mot Besiktas, der vi har snappet viktig info.

Fenerbache - Besiktas
Kampstart kl 18.00. Tyrkisk super ligue og prestisjeoppgjør i Istanbul mellom lag nummer to og lag nummer tre på tabellen. Overraskende nok tapte begge lagene i midtuken, mens tetlaget Galatasaray kun tok ett poeng hjemme mot Antalyaspor. Galatasaray var i sving igjen allerede lørdag og vant 2-1 borte mot Gaziantepspor. Laget har dermed 54 poeng. Fenerbache på andreplass har 48 poeng, mens Besiktas på tredjeplass har 45 poeng, de to sistnevnte har da selvsagt en kamp mindre spilt.

Fenerbache står med sju strake hjemmeseire og har totalt sterke 9-2-0 på eget gress, men har ikke bedre enn 5-4-4 på bortebane (de to siste borte er begge tapt) og vil altså komme tre poeng bak ledende Galatasaray med seier her. Besiktas på sin side har gått på to strake tap. Først borte mot Kayserispor og torsdag røk laget på et meget skuffende hjemmetap mot middelmådige Mersin Idman Yurdu.

Forsvarsspilleren Gökhan og den kjente midtbanespilleren Emre manglet begge for Fenerbache i midtuken, men begge skal være tilbake her. Det som er enda mer interessant er at scoringsmaskinen Moussa Sow får din debut i kveld etter overgangen fra franske Lille. Senegaleseren Sow banket inn formidable 25 ligamål for Lille sist sesong og seks ligamål hittil denne sesongen. Landsmannen Demba Ba er en hit i Newcastle, Papa Cisse var det i Freiburg og blir det i Newcastle og det er ingen ting som tyder på at ikke Sow skal bli det i Tyrkia.

Besiktas må i kveld unnvære det mange mener har vært lagets to viktigste spillere denne sesongen. Den portugisiske landslagsspilleren og flankespilleren Ricardo Quaresma må sone karantene etter rødt kort sist. Det samme må hans landsmann Manuel Fernandes. Forsvarsspillerne Roberto Hilbert (13 kamper fra start) og Ismail Köybasi (22 kamper fra start) er begge skadet og tvinger Besiktas til å ta opp flere spillere fra B-laget i kveld. Velkjente Hugo Almeida er svært usikker.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende oppgjørene. I kveld er hjemmelaget styrket av spillere tilbake og av tilveksten til Moussa Sow. Besiktas er rammet av karantener og skader og har vist veldig sviktende form den den siste tiden. Hjemmesterke Fenerbache gir 1,75 i odds og spilles i en dobbel med Newcastle.

Totaloddsen på denne dobbelen er 3,33 og vår innsats som vanlig kr 100.

Spilleforslag 1 søndag (spillestopp kl 14.25):
Kamp 20 Newcastle - Aston Villa 1,90 3,10 3,55
Kamp 74 Fenerbache - Besiktas 1,75 3,10 3,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.