RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Senket av Milan

Sist oppdatert:
Alberto Gilardino sa takk for sist til gamle kjente, men så gikk alt galt.

FIORENTINA – AC MILAN 1-2:

Fiorentina har gjort seg godt bemerket i Mesterligaen denne sesongen, og de lilla fra Firenze spilte blant annet en viktig rolle da Liverpool ble slått hodestups ut av gruppespillet.

Spennende stall
Klubben har en spennende tropp bestående av en blanding av unge lovende spillere, og mer rutinerte typer. Blant de yngre har spesielt Stevan Jovetic vakt oppmerksomhet for sitt spill, mens også høyreback Lorenzo De Silvestri er spådd en lovende framtid på fotballbanen. Den serbiske unggutten Adam Ljajic er også en mann det kan bli moro å følge med på framover.

Blant de mer rutinerte finner vi navn som Manuel Pasqual, Alberto Gilardino, Riccardo Montolivo, Juan Manuel Vargas, Per Krøldrup, Adrian Mutu og Sebastien Frey. Men til tross for en meget habil spillerstall har ikke laget helt klart å leve opp til sitt store potensial i Serie A så langt denne sesongen.

Før onsdagens møte med AC Milan lå klubben helt nede på en 10.-plass i den italienske toppserien. Opp til lederlaget Inter var det hele 21 poeng, med 14 serierunder igjen å spille.

Senket av Milan
Mot de røde og svarte fra Milano klarte Fiorentina heller ikke å ta viktige poeng. Cesare Prandellis disipler har imidlertid fortsatt en brukbar mulighet til å sikre europacupspill til høsten.

Opp til Juventus på fjerdeplass er det nemlig bare sju poeng.

Det var den tidligere Milan-spilleren Alberto Gilardino som åpnet ballet mot gamle lagkamerater etter 14 minutter på Stadio Artemio Franchi onsdag. Stevan Jovetic var servitør, og den storvokste Fiorentina-spissen avsluttet ned i høyre hjørne fra kort hold. Hans 11. seriemål på 22 ligakamper denne sesongen.

Men ni minutter før full tid sørget Klas-Jan Huntelaar for utligning, med sitt 6. ligamål for sesongen. Og på overtid ordnet Alexandre Pato 2-1-seier til gjestene fra Milano.

Fiorentina ligger dermed fortsatt som nummer ti, mens AC Milan tok steget opp til andreplassen, ett poeng foran Roma. De røde og svarte er også bare fire poeng bak erkerival Inter.

PS. Fiorentina tapte 2-1 borte mot Bayern München i første åttendedelsfinale i Mesterligaen, men takket være danske Per Krøldrups scoring har de likevel et godt utgangspunkt foran returkampen som spilles på italiensk jord.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere